Selecteer een pagina

Na slechts 6 maanden op de markt ontvangt Food for Skin, de start-up van de gezusters Angela en Cathy, maar liefst twee Gouden Awards in de categorie ‘Groen Merk’ en de special Award ’Talent of the Year’.

Food for Skin wil bewijzen dat het wél kan: effectieve en kwalitatieve 100% natuurlijke huidverzorging, made in NL, zonder zooi. “Deze felbegeerde award, uitgegeven door een vakjury, is het bewijs dat een start-up, zelfs in de overvolle cosmeticamarkt, een verschil kan maken”, aldus de Food for Skin–founders.

Flinke zet in de rug

“We zijn overdonderd door deze prijzen; het is echt heel bijzonder dat een start-up deze mag ontvangen nu we nog maar net op de markt zijn. Dit biedt ons een geweldige kans om ons verhaal over clean beauty op basis van (reststromen van) groenten & planten te vertellen en zoveel mogelijk mensen bewust te maken van mogelijk schadelijke ingrediënten (voor mens en milieu) in huidverzorging. Het feit dat een vakjury ons deze prijzen toebedeelt, geeft ons net die flinke zet in de rug die we nodig hebben om dóór te gaan. Het bevestigt dat dit de juiste weg is en geeft ons als ondernemers het vertrouwen om de volgende stappen te nemen die nodig zijn om onze missie waar te kunnen gaan maken”. Aldus de founders van Food for Skin – de zussen Cathy en Angela.

Het juryrapport

Award: Groen Merk – goud

De winnaar in Categorie Groene merken is Food For Skin met de 25 tot 40 jaar lijn. Dit Nederlandse (circulaire) merk is 100% natuurlijk met hoogwaardige cosmetische oliën gewonnen uit planten en groenten. Van wortel tot tomaat en komkommer. De Wortel Cleanser is bij de jury een favoriet. Deze reiniger maakt de huid schoon en superzacht.

Award: Talent of the Year

Geen 100% natuurlijk, goed werkend én leuk huidverzorgingsmerk te vinden? Dan ontwikkel je het toch gewoon zelf! Dat de zussen Angela en Cathy de Talent Award winnen is geen verrassing, zo blijkt uit enthousiaste jury-reacties. Bijvoorbeeld deze: ‘Hoe alles in elkaar past, met gebruik van groentes die anders worden weggegooid, geweldig!’

Felbegeerde prijs

De Dutch Beauty Award is de meest begeerde beauty-prijs van Nederland. Uit de vele inzendingen worden jaarlijks de winnaars gekozen in 21 verschillende categorieën door de vereniging Experts of Beauty, een vakkundige jury met een mooie mix van beauty-journalisten uit de traditionele en online media. Door de ontwikkelingen rondom het Corona-virus werden de prijzen dit jaar op maandagmiddag 31 mei uitgereikt tijdens een feestelijk online event.

Over Food for Skin

Food for Skin is gelanceerd in November ’20 door twee zussen met een missie om de beauty industrie schoon te maken; schoon van microplastics en andere dingen die niet bevorderlijk zijn voor de schoonheid van de aarde. Food for Skin is clean & green: 100% natuurlijk, vegan, genderfree en gemaakt van (reststromen) groenten & planten. Food for Skin is verkrijgbaar via www.foodforskin.care en enkele verkooppunten in Nederland.

Food for Skin is een Pending B-corporation, Beauty Angel van de campagne #beatthemicrobeads van The Plastic Soup Foundation, deelnemer duurzaam accelerator programma GO!NH en 2x Dutch Beauty Award Winnaar 2021.