5 manieren om terug te geven met je merk
29 januari 2019 

5 manieren om terug te geven met je merk

Veel kleine natuurlijke cosmeticamerken dromen van gezondheid, gelijkheid en een betere wereld. Als je jouw impact op de wereld groter wil maken, kan dit zeker als je een bedrijf begint!

Wil jij met jouw merk bijdragen aan een betere wereld? Lees verder voor 5 manieren om dit te doen.

Liefdadigheid

1. Buy one, give one

Het schoenenmerk TOMS is hier een uitstekend voorbeeld van. Als je een paar vegan schoenen koopt van dit merk, koop je eigenlijk twee paar schoenen. Jij ontvangt het ene paar en het andere paar gaat naar een kind in een ontwikkelingsland. #oneforone.

Het idee van buy one, give one kun je ook wat kleinschaliger aanpakken door periodiek producten te doneren aan een lokale Voedselbank bijvoorbeeld.

2. Start een stichting

Het ethische cosmeticamerk PHB Ethical Beauty lanceerde in 2012 hun merk en 3 jaar later hun liefdadigheidstak. The OneLove foundation ontvangt 20% van de winst van PHB Ethical Beauty en besteed het aan verschillende goede doelen wereldwijd om mensen, dieren en milieu te helpen.

Dichterbij huis heeft de Soap Treatment Store de Soap Foundation opgezet. Zij roepen klanten op hun ongeopende producten in hun eigen beauty bag te verzamelen en in te leveren in een van hun winkels. De producten worden verdeeld onder de verschillende opvanghuizen in Nederland.

3. Steun een goed doel

Formula Botanica, de awardwinning online school om te leren formuleren, geeft jaarlijks een deel van de winst aan Plantlife. Plantlife is een goed doel voor behoud en bescherming van wilde planten. Dit goede doel past precies in de lijn en ethos van Formula Botanica en is daarom voor hun het perfecte goede doel om aan te geven.

Wees niet bang: dit hoef je niet vanaf je lancering te doen. De meeste bedrijven moeten eerst even opstarten voordat ze aan liefdadigheid kunnen geven. PHB Ethical Beauty begon ongeveer 3 jaar na de lancering en Formula Botanica 2 jaar. Wees ook zacht voor jezelf en geef jezelf wat tijd!

Als je met jouw bedrijf terug wilt geven door geld te doneren aan een goed doel, kies dan voor een doel wat in lijn is met jouw belangrijkste waarden.

4. Doneer tijd

Nicola van het merk Fresh Therapies werkte al een tijd in schoonheidssalons toen ze zocht naar een natuurlijke nagellakremover. Die was er niet, dus met hulp, heeft ze deze ontwikkeld. De nagellakremover is zo zacht (en ruikt heerlijk!) dat het geschikt is voor de hele gevoelige huid van mensen die een chemobehandeling krijgen.

Fresh Therapies is van zichzelf al een ethisch merk omdat ze alleen lokaal produceert en een heel strikt cruelty free beleid heeft, maar toen Nicola startte met het merk maakte ze veel ruimte in haar agenda om vrijwillig manicures te geven aan patienten die een chemokuur krijgen.

5. Steun goede doelen door goed in te kopen

Dit is onze favoriete manier om terug te geven. Ik geloof in de kracht van de consument: stemmen met je geld. Daarom stem ik voor EDN op sheaboter en baobabolie van een sociaal project uit Ghana en kopen we onze Arganolie in bij de vrouwencooperatie in Marokko.

 

Het opstarten van een eigen bedrijf is levensveranderend. Het geeft je persoonlijke groei, vrijheid, financiële onafhankelijkheid en een impact op de mensen en wereld om je heen. Vrouwen besluiten hun leven te veranderen en een eigen bedrijf te starten. Wij geven je begeleiding bij het lanceren van een succesvol merk als je bij ons je producten ontwikkelt.

Droom jij van een natuurlijk verzorgingsmerk die jouw wereld en die van anderen verandert? Vertel het ons via info@enjoydivinenature.com

Over de schrijver
Priscilla is directeur bij Enjoy Divine Nature en is cosmetic scientist gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten.
Reactie plaatsen
);