In heel veel reguliere verzorgingsproducten die scrubben of exfoliëren, maar ook in tandpasta zitten kleine bolletjes. Hele kleine plastic bolletjes. Microbeads. 

De bolletjes verwijderen je dode huidcellen waardoor je een gladde, zachte en stralende huid krijgt. Maar dan... 

What happens to the microbead?

afbeelding afkomstig van http://www.beatthemicrobead.org/

Je spoelt ze van je gezicht door je gootsteen en zo het riool in en zo komen ze ook in de zee. Vissen eten ze op, wij eten ze op. 

De microbeads zijn te klein om door de grote zeven eruit gehaald te worden en kunnen niet afgebroken worden door bacteriën.

Microbeads vind je in producten van alle merken. Bijna alle merken lijken ze te gebruiken: van huismerken van supermarkten tot luxere merken. 

De ergste vorm van plastic vervuiling waar geen enkele oplossing voor is om het uit de zeeën te verwijderen. 

Het 'leuke' is, is dat precies hetzelfde scrubbende effect bereikt kan worden met bijvoorbeeld jojoba beads. Gemaakt van jojoba, biologisch afbreekbaar en met dezelfde structuur als de plastic microbeads. Ze worden zelfs in knalkleuren verkocht als je dat zou willen als producent. Geen enkel verschil in huidgevoel of uiterlijk. Maar, er zit wel een verschil in qua prijs. En iedereen weet dat money makes the world go round. 

Alsjeblieft, alsjeblieft, check de producten die je gebruikt en gooi de producten met microbeads direct weg. Nooit meer gebruiken, maar gelijk weggooien. Vervuil onze zeeën niet meer met de kleine plastic pareltjes. 

Je kunt de producten in je badkamer en in de winkel checken met de app Beat the Microbead. De app is er voor iOs en voor android

Ik check uiteraard alle producten voordat ik ze inkoop voor Enjoy Divine Nature. 

Natuurlijk verkopen wij geen producten met plastic microbeads!

Je kunt geweldig je dode huidcellen verwijderen door je huid te borstelen met een speciale dry brush. Of door je gezicht zachtjes te scrubben met een exfoliator met jojoba beads van bijvoorbeeld PHB Ethical Beauty. Scrub je lichaam met een grove suikerscrub of geef het de royal treatment met een Bean Body coffeescrub. No plastic. 

Draag niet bij aan plastic soep.

Check nu alsjeblieft je producten. Je facial wash, je tandpasta, je scrubs, maskers, alles waar microbeads in kunnen zitten en gooi ze weg. 

Comments

Leave a comment

Leave a comment

  • Ellen

    Start een petitie, ik teken!

    August 11, 2017