Cosmetica ingrediënten database

Enjoy Divine Nature ontwikkelt de mooiste vegan, natuurlijke & duurzame verzorgingsproducten. We kiezen de beste ingrediënten die de natuur ons te bieden heeft en verwerken het tot cosmetica. In deze ingrediënten database vind je ingrediënten die wij gebruiken, maar ook andere bekende ingrediënten. En hoewel wij uitsluitend plantaardige ingrediënten gebruiken, vind je in deze database ook ingrediënten van dierlijke oorsprong, met daarbij plantaardige alternatieven. 

Hipegel Oleo
Dit is een ontzettend leuke emulsifier waar je bijzondere texturen mee kunt...
Isopropyl palmitate
Isopropyl palmitate wordt gebruikt als emollient die de huid glad maakt, maar...
Sucrose Stearate
Sucrose stearate is een naturally derived wit poeder gesynthetiseerd uit sucrose...
Sucrose Laurate
Sucrose Laurate is een naturally derived ingrediënt (gemaakt in een...
Glycerine (glyerin of glycerol)
Dit is zo'n veelzijdig ingrediënt! Dit natuurlijke ingrediënt kan...
Honing (mel)
Honing is geweldig. Het is een vochtinbrengend ingrediënt, het is...
Zonnebloemolie - Helianthus Anuus Seed Oil
Deze olie wordt geperst uit de zaden van de zonnebloem. Deze zaden bestaan voor...
Hennepzaadolie - Cannabis Sativa Seed Oil
Hollands finest! Veel goede hennepzaadoliën op de markt komen uit...
Candelilla wax - Euphorbia Cerifera Cera Wax
Deze geweldige wax is een van de waxen die je kunt gebruiken als je vegan...
Carnauba wax - Copernicia Cerifera Wax
Deze geweldige wax is een van de waxen die je kunt gebruiken als je vegan...
Cupuaço boter - Theobroma Grandiflorum Seed Butter
Eigenlijk is dit chocolade. Nou ja, niet helemaal, maar Cupuacu is familie van...
Amandelolie - Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Met zijn mooie bloemen en herkomst uit het Middellandse-Zeegebied is de amandel...
Arganolie - Argania Spinosa Kernel Oil
In Marokko, de herkomst van de arganboom, wordt arganolie traditioneel veel...
Avocado Olie - Persea Gratissima Oil
Tegenwoordig kennen we deze vrucht allemaal: de avocado. Het is niet alleen...
Babassu-olie - Orbignya Oleifera Seed Oil
Afkomstig van de zaden van de Babassu-palm in het tropische Brazilië is...
Baobabolie - Adansonia Digitata Seed Oil
Deze voedzame olie is afkomstig van een wel heel aparte, Afrikaanse boom. Met...
Borageolie - Borago Officinalis Seed Oil
De bloem waarvan deze olie gemaakt wordt staat ook wel bekend als komkommerkruid...
Broccoli-olie - Brassica Oleracea Italica Seed Oil
Broccoli kennen we natuurlijk als de gezonde groente op ons bord, maar de olie...
Cacaoboter - Theobroma Cacao
Naast dat dit een ingrediënt is voor chocola, is het ook een bruikbaar...
Vlierbesolie - Sambucus Nigra Seed Oil
Met zijn mooie kleine witte bloemetjes is de vlierbloesem een geliefde plant...
Teunisbloemolie - Evening Primrose Oil
Teunisbloemolie, ook wel bekend als Evening Primrose Oil, wordt al heel lang...
Haverolie - Avena Sativa Kernel Oil
Haver kennen we natuurlijk in de vorm van havermout voor een lekker ontbijt,...
Shea Butter - Butyrospermum Parkii butter
In de cosmetica is dit een bekend vochtinbrengend product! Shea Butter wordt...
Castorolie - Ricinus Communis Seed Oil
Deze olie wordt niet vaak individueel gebruikt. Dit komt omdat castorolie een...
Kokosolie - Cocos Nucifera Oil
Uit de bekende kokosnoot komt niet alleen kokosmelk, maar ook kokosolie! Deze...
Hazelnootolie - Corylus Avellana Seed Oil
De hazelnoot is niet alleen lekker om te eten, maar het is ook lekker voor je...
Jojoba-olie - Simmondsia Chinensis Seed Oil
We noemen het olie, maar eigenlijk is het was: deze veelzijdige jojoba-olie is...
Olijfolie - Olea Europaea Fruit Oil
Olijfolie kennen we natuurlijk als kookmiddel, maar ook als ingrediënt in...
Passievruchtolie - Passiflora Edulis Seed Oil
De Azteken hebben er al een lange geschiedenis mee: de olie uit de zaden van de...
Pruimpitolie - Prunus Domestica Seed Oil
De olie uit de pit van deze vrucht is, kijkend naar vergelijkbare oliën...
Perzikpitolie - Prunus Persica Kernel Oil
De perzik: een heerlijk zoete snack! Uit de pit van deze vrucht kunnen we...
Granaatappelolie - Punica Granatum Seed Oil
Wat is dit een goede olie! Granaatappelolie is een erg unieke olie met...
Papaverzaadolie - Papaver Somniferum Seed Oil
De olie uit deze mooie kleurrijke bloemetjes - die wij vooral kennen als...
Pompoenpitolie - Cucurbita Pepo Seed Oil
De pompoen: onze grote, bekende oranje groente! De pitten uit de pompoen...
Aloe Vera - loe Barbadensis Leaf Extract
Tegenwoordig is dit een bekende! Aloe Vera wordt al sinds het Oude Egypte...
Konjacgom - E425
Vanuit de gele knolletjes van de Konjacplant wordt een wit, bijna geurloos...
Bisabolol
Deze stroperige vloeistof wordt gewonnen uit uit kamille, maar meestal uit de...
Pistacheolie - Pistachia Vera Seed Oil
De pistachenoot: een bekend fenomeen! De donkergroene, notig ruikende olie uit...
Rijstzemelenolie - Oryza Sativa Bran Oil
Deze olie wordt verkregen bij het CO2-extractieproces van de kiemen en peulen...
Kalahari Meloenzaadolie - Citrullus Lanatus Seed Oil
De Kalaharimeloen is een woestijnmeloen uit Afrika die door de plaatselijke...
Cranberry Olie - Vaccinium Marcoarpon Seed Oil
Cranberryolie (Cranberry Seed Oil) is echt een enig in zijn soort! De olie heeft...
Aardbeizaadolie - Fragaria Ananassa Seed Oil
Aardbeien zijn echte snoepjes van de natuur; en niet alleen de vrucht zelf is...
Komkommerolie - Cucumis Sativus Seed Oil
De komkommer; een welbekende verfrisser. En dat geldt ook voor de olie! Het is...
Appelpitolie - Pyrus Malus Seed Oil
Net als andere vruchtenpitoliën is de appelpitolie een bron van...
Tomatenzaadolie - Solanum Lycopersicum Seed Oil
Deze olie is heel goed om in formules te gebruiken! Het is erg veelzijdig,...
Chiazaadolie - Salvia Hispanica Seed Oil
Chiazaad is inmiddels een bekende superfood, maar ook een enorm veelzijdige olie...
Rozenbottelolie - Rosa Moschata Seed Oil
Uit de zaadjes van de rozenbottel komt prachtige rood-oranje olie, mét...
Frambozenpitolie - Rubus Idaeus Seed Oil
De framboos is echt een snoepje van de natuur! De pitjes van de framboos...
Abrikozenpitolie - Prunus Armeniaca Kernel Oil
Deze olie is een heerlijke lichte olie voor zacht en soepel huid en haar. Je...
Zwarte Komijnolie - Nigella Sativa Seed Oil
Deze gele tot groengelige olie wordt verkregen uit de diepzwarte zaadjes van de...
Açai-olie - Euterpe Oleracea Fruit Oil
Tegenwoordig zijn de açai-bessen vooral populair als superfood. Ze komen...
Mangoboter - Mangifera Indica Seed Butter
Met 40 graden als smelttemperatuur is dit een hardere boter dan andere...
Camellia-olie - Camellia Japonica Seed Oil
De olie uit de zaden van het mooie, kleine Camellia-boompje wordt vaak gebruikt...
Illipeboter - Shorea Stenoptera Seed Butter
Uit de oerwouden van Zuidoost-Azië komt de Shorea Stenoptra boom, met noten...
Myrica Wax - Myrica Cerifera Fruit Wax
Deze unieke wax is afkomstig van de bessenschilletjes van de Myricaboom in...
Bijenwas/Beeswax
INCI: Cera Alba Dit bekende goedje wordt al duizenden jaren voor van alles...
Melisse Hydrosol
INCI: Melissa Officinalis Hydrosol Hydrosolen of hydrolaten waren vroeger het...
Lavendel Hydrosol
INCI: Lavandula Angustifolia Hydrosol Het staat bekend als iets wat heerlijk...
Neroli Hydrosol
INCI: Citrus Aurantium Hydrosol Met een zoete en verfrissende bloemengeur wordt...
Xanthaangom - E415
Deze gom wordt gemaakt door de bacteriën Xanthomonas Campestris tijdens het...
Allantoïne
Dit poeder wordt gewonnen uit verschillende soorten planten: slangenkruid,...
Guargom - E412
Deze gom, 'Guar gum', lost heel snel op in water en is goed te gebruiken...
Arabische gom - E414
Deze harsachtige gom wordt gemaakt door de Acacia Senegalboom in Noord Afrika....
Sorbitan Olivate - Olivem900
Sorbitaanolivaat (Sorbitan Olivate) staat ook wel bekend als Olivem900 en is te...
Cetearyl/Sorbitan Olivate - Olivem1000
INCI: Cetearyl Olivate en Sorbitan Olivate Olivem100 is een goede emulgator...
Hyaluronzuur - Hyaluronic Acid
Dit zuur is ook in ons eigen lichaam terug te vinden en meer dan 50% ervan zit...
Vitamine E - Tocopherol
Vitamine E kennen we onder andere als onderdeel van jojobaolie, amandelolie en...
Meadowfoamolie - Limnanthes Alba Seed Oil
Voor een plantaardige olie is meadowfoamolie uniek! Het heeft een specifieke...
Tamanu-olie - Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Tamanu-olie heeft een verzachtende, sterkende, antibacteriële én...
Kukui-olie - Aleurites Moluccanus Seed Oil
Kukui-olie is heel geschikt voor eigen cosmeticaformules! De Kukuinoten, ook wel...
Bramenzaadolie - Rubus Fruticosus Seed Oil
Uit de pitjes van de welbekende bramen komt bramenzaadolie (Blackberry Seed...
Cactusvijgzaadolie - Opuntia Ficus-Indica Seed Oil
'Cactusvijgzaadolie', een hele mond vol! Het is ook wel bekend als...
Calendula maceraat
INCI: Calendula Officinalis Flower Calendula (Goudsbloem) is een krachtige...
Panthenol - Pro-Vitamin B5
Panthenol is de alcoholvorm van vitamine B5, pantotheenzuur. Vitamine B5 is goed...
Coco Glucoside - Plantacare 818 UP
Dit ingrediënt is vaak te vinden in een waterige oplossing van 51%-55%. De...
Decyl Glucoside
Dit ingrediënt is vaak te vinden in een waterige oplossing van 51%-55%. Het...
Cocamidopropyl Betaine
Deze stof is binnen de natuurlijke cosmetica soms een controversieel...
Laurierbesolie - Laurus Nobilis Fruit Oil
De bessen van de Laurier zijn vooral te vinden in de streken van Turkije en...
Vitamine co-enzym Q10 - Ubichinon
Vitamine co-enzym Q10 is een lichaamseigen stof die in al je lichaamscellen...
Emulgatoren: wat doen ze?
In cosmetische formules wordt veelvuldig gebruik gemaakt van emulgatoren. Dit is...
PolyAquol 2W
INCI: Polyglyceryl-2-Stearate Deze 100% natuurlijke O/W emulgator is verkregen...
Lysofix Liquid
INCI: Glycine Soja Seed Extract Lysofix Liquid is een O/W micellaire emulgator...
Arnica Maceraat - Arnica Montana Flower Extract
Voor een Arnica Maceraat worden de arnicabloemen geweekt in (meestal) olijfolie;...
Wortelmaceraat - Daucus Carota Sativa Root Extract
Allemaal kennen we onze bekende oranje groente. Maar wist je dat het niet alleen...
Cashewnootolie - Anacardium Occidentale Seed Oil
Cashewnoten zijn geliefde noten. Door middel van CO2-extractie is het ook...
Sesamolie - Sesamum Indicum Seed Oil
Uit de kleine bekende sesamzaadjes kan wel 40-60% heerlijke olie geperst worden!...
Sojaolie - Glycine Soy Oil
Sojaolie is geliefd bij het maken van cosmetische formules: niet alleen door de...
Aardamandelolie - Cyperus Esculentus Root Oil
Deze olie, die ook wel bekend staat als Tigernut Oil, is een heerlijke,...
Zwarte bessenzaadolie - Ribes Nigrum Seed Oil
Zwarte bessenzaadolie is een heerlijke olie voor in je producten! Deze olie is...
Mariadistelolie - Silybum Marianum Seed Oil
Deze olie geeft een heerlijke glans aan je haar! Uit de paarse bloem van de...
Saffloerolie - Carthamus Tincotorius Seed Oil
De zaden van de saffloer bevatten 25-40% goudgele, nootachtige olie. Net zoals...
Druivenpitolie - Vitis Vinifera Seed Oil
Ook uit de kleine pitjes van de bekende druiven kan olie worden geperst, met...
Cacay-olie - Caryodendron Orinocense Seed Oil
Cacay-olie (ook wel Kahai-olie) is een waardevolle olie voor cosmetische...
Camelinaolie - Camelina Sativa Seed Oil
Al duizenden jaren geleden gebruikten de Kelten de Camelinabloem (de Huttentut)...
Malvamaceraat - Malva Sylvestris Extract
De mooie, schattige bloemetjes van de malvabloem (ook wel Kaasjeskruid) kunnen...
Sacha Inchi olie - Plukenetia Volubilis Seed Oil
De struik van de Sancha Inchi heeft zijn roots in Peru en Colombia, en uit de...
Mosterdzaadolie - Brassica Juncea Seed Extract
Uit de zaadjes van de mosterdplant wordt mooie, goudgele olie geperst. In de...
Arginine
Arginine is een aminozuur dat verschillende rollen in het lichaam speelt. Het is...
Cetearyl Alcohol
Voor crèmes is het handig als je vet en water kunt mengen, zodat je de...
Duindoornpulp CO2-extract
Er zijn zoveel manieren om duindoorn te gebruiken! Zo heb je olie uit de zaden,...
Ectoïne - Ectoin
Ectoïne is bekend in de vorm van kleurloze kristalletjes, gemaakt door...
Mica
Mica bestaat uit allerlei mineralen; het is een belangrijk onderdeel van...
Niacinamide/Nicotinamide - Vitamine B3
Vooral voor acne-gevoelige en rijpe huid is dit een goed ingrediënt! In een...
Lecithine - E322
Lecithine kan gewonnen worden uit eierdooiers, maar ook op een vegan manier; de...
Buriti-olie - Mauritia Flexuosa Fruit Oil
De Buriti (Mauritiuspalm) is een mooie palmboom die in streken van Zuid-Amerika...
Marula-olie - Sclerocarya Birrea Seed Oil
Vanuit de Afrikaanse savanne rijst de Marulaboom op; haar vruchten hebben nog...
Neemolie - Melia Azadirachta Seed Oil
Neemolie is echt een heel waardevolle olie! Het is bijna niet te vergelijken met...
Kersenpitolie - Prunus Avium Seed Oil
Uit de pitten van de dieprode kersen komt geen rode, maar lichtgele olie! Een...
CBD Olie - Cannabidiol
De hennepplant is een ongelooflijk veelzijdige plant: de vezels kunnen voor...
Hennepblad Maceraat - Cannabis Sativa Leaf Extract
Naast de bekende CBD-olie kan de hennepplant ook ingezet worden om een maceraat...
Kamille-extract - Chamaemelum Nobile
Vanuit de kamilleplant (Roman Anthemis Nobilis) kunnen we geweldige, helende...
Rozemarijnolie - Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
Met behulp van stoomdestillatie van de bloemetjes en blaadjes van de rozemarijn...
Tijmolie - Thymus Vulgaris Oil
Deze essentiële olie is met behulp van stoomdistillatie verkregen uit de...
Mirre-olie - Commiphora Myrrha Oil
Vanuit het gele gomhars van Commiphora africana wordt de Mirre-olie geperst:...
Pepermuntolie - Mentha Piperita
Pepermunt kennen we allemaal; het is een bekend ingrediënt in heel veel...
Bergamotolie FCF - Citrus Bergamia
Bergamotolie is echt een heel waardevolle olie voor formules! Bergamot komt van...
Salie Hydrosol - Salvia Officinalis
Salie is veelal bekend als kruid voor in de keuken, maar wist je dat het ook in...
Vitamine C - Ascorbic Acid
Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine! Het onderhoudt je weerstand,...
Geraniumolie - Pelargonium Graveolens
Geraniums zijn veelal bekend als de mooie bloemetjes in bloembakken. Maar met...
Labdanumhydrosol - Cistus Ladaniferus
In het Middellandse Zeegebied groeit de Cistus Ladanifer; met mooie, witte...
Palmarosa-olie - Cymbopogon Martinii
Deze rozig geurende olie wordt verkregen vanuit de grasbladeren van de...
Moringaolie - Moringa Oleifera Seed Oil
Uit de Moringaboom, groeiend in India, Afrika en Zuid-Amerika, komen bruikbare...
Jasmijnolie - Jasminum Grandiflorum/Sambac
Jasmijnolie geeft een heerlijk zoetig aroma, net zoals de mooie bloemetjes van...
Emblica
Dit ingrediënt, met als merknaam Emblica, is een mooie toevoeging aan je...
Ylang Ylang olie - Cananga Odorata
De bijzondere bloemen van de Ylang Ylang worden al eeuwen gebruikt voor...
Blue Tansy Olie - Tanacetum Annuum
Blue Tansy, in het Nederlands boerenwormkruid, is een kostbare, maar waardevolle...
Orchistem - Calanthe Discolor
OrchistemTM is een bijzonder cosmetisch product. Met Orchistem worden stamcellen...
Sandelhoutolie - Santalum Album Wood Oil
Sandelhoutolie (Sandalwood Oil) wordt verkregen vanuit het hout van de Santalum,...
Basilicumolie - Ocimum Basilicum Oil
Dat basilicumblaadjes worden gebruikt in de keuken, is al bekend. Maar ook als...
KeraScalp
Net zoals bij Emblica maakt KeraScalp gebruik van Amla (Phyllantus emblica) om...
Oakmoss Absolute - Evernia Prunastri Extract
De extracten van Oakmoss zijn populair als parfumingrediënt, door het...
Koolzaadolie - Brassica Campestris Seed Oil
Deze olie kennen we vooral van de toepassing in de keuken, net zoals zonnebloem-...
Kurkuma CO2 Extract
Kurkuma is een bekend ingrediënt in de Indiase keuken, door bijvoorbeeld...
Vegeluron® Gel ECO
Dit ingrediënt is een bijzondere; het zijn koolhydraten geëxtraheerd...
Regenine
Regenine is een bijzondere mix van Italiaanse vruchten en planten, die een...
Inutec® - Inuline
Inutec® is een cosmetisch ingrediënt, te gebruiken in een tal van...
Nelupure™
Nelupure™ is een heel fijn actief ingrediënt voor formules! Voor een...
Rose Centifolia Hydrosol
De Centifoliaroos is een bijzondere in haar soort. Rond de 16e eeuw is in...
Kaneelolie - Cinnamomum Zeylanicum Oil
Deze kennen we allemaal wel! Met zijn houtachtige, zoete geur verovert...
Benzoë-olie - Styrax Benzoin Resin Extract
Vanuit de stam van de tropische benzoëboom wordt hars gewonnen. De...
Squalaan
Squalaan is binnen de cosmetica een ontzettend geliefd ingrediënt! Het is...
Zinkoxide
Zinkoxide is vooral bekend in de vorm van zinkzalfjes of zinklotions. Deze...
Pink Lotus Absolute - Nelumbo Nucifera
Dit is een bijzondere! De Pink Lotus is een prachtige bloem die zijn oorsprong...
Citroengrasolie - Cymbopogon Flexuosus Herb Oil
Wat grassen toch kunnen betekenen! Door middel van stoomdistillatie van de...
Zwarte peperolie - Pipper Nigrum Oil
Niet alleen je keukenkunsten worden verrijkt door peper, maar ook je formules!...
Dennennaaldolie - Pinus Pinaster
De geur van wandelen in een prachtig dennenbos... die wil je toch gewoon...
Oarweed Absolute - Laminaria Digitata
We kennen allemaal wel de frisse, zoute geur van de zee. Met Oarweed Absolute,...
Kardemomolie - Elettaria Cardamomum
De olie van de kardemom is niet alleen in de culinaire wereld, maar ook in de...
Biodine
Biodine is een actief ingrediënt die veel toevoegt aan je formule! Het is...
Japanse pepermuntolie - Mentha Arvensis
Ook wel bekend als de Akkermunt brengt Japanse pepermuntolie verfrissing en...
Benzylalcohol
In de cosmeticawereld wordt vaak gebruik gemaakt van benzylalcohol. Ook in...
Nootmuskaatolie - Myristica Fragrans Fruit Oil
In de muskaatboom groeien abrikoosachtige, okergele vruchten. Het gedroogde zaad...
Citroenolie - Citrus Limon Oil
Uit de felgele schil van onze bekende citroen wordt citroenolie geperst, en dit...
Marjoleinolie - Origanum Marjorana Leaf Oil
Deze heerlijke verwarmende olie wordt al sinds de Oude Grieken gebruikt, ook...
Sinaasappelolie - Citrus Sinensis Oil
Sinaasappelolie staat ook wel bekend als Sweet Orange Oil en voegt veel toe aan...
Triheptanoine
Triheptanoine is een triglyceride: een organische verbinding (een ester) van...
Azuleen
Azuleen is een polycyclisch aromaat (een aromastof), die voorkomt in de vorm van...
Vetiverolie - Vetiveria Zizanoides Root Oil
Deze olie wordt met stoomdistillatie gewonnen uit de wortels van de grassoort...
Sensityl™
Aan de hand van ontwikkelde biotechnologie heeft fabrikant Givaudan Active...
Rode Mandarijn Olie - Citrus Nobilis Peel Oil
Voor de winning van deze Rode Mandarijn Olie worden de schillen van de mandarijn...
Kruidnagelolie - Eugenia Caroyphyllus Bud Oil
Kruidnagel wordt al eeuwenlang veelzijdig gebruikt! Zo is het al tijden een...
Dermofeel® PA-3
Dit natuurlijke ingrediënt is een zogenaamde 'chelaatvormer': dit...
Dermofeel® GSC Palm Oil Free
Dit product van Dermofeel® is een palmolievrije, natuurlijke emulgator. Het...
Amla Olie - Emblica Officinalis Fruit Extract
Amla olie, ook wel bekend als de Indiase kruisbesolie (Indian Gooseberry Oil),...
Hydropom®
Met behulp van vernuftige biotechnologie is dit nieuwe cosmetische...
Linde Hydrosol - Tilia Vulgaris Hydrosol
De linde kennen wij in Europa als een mooie, indrukwekkende boom met mooie zoete...
Ronaflair® MTU
Deze Ronaflair® MTU zorgt voor een matterend effect in cosmetica, zodat...
RonaCare® RenouMer
De zee heeft zoveel voor ons in petto! Het is niet de eerste keer dat zeeplanten...
Ronastar® Gold
Dit witte poeder is een natuurlijk, diervriendelijk en 100% vegan pigment dat...
OvernightEnhance
Elke huid heeft een dag- en nachtproces: overdag beschermen onze huidcellen onze...
RonaCare® Nicotinamide
Deze variant van RonaCare® is een vorm van vitamine B3: nicotinamide. Deze...
Fucocert
Dit ingrediënt wordt gewonnen vanuit grondstoffen van planten (non-GMO, dus...
Rayolys Bio
Een ander ingrediënt dat we gebruiken is Rayolys. Dit is een...
Oleosoft-4
Oleosoft-4 is een natuurlijk ingrediënt dat gemaakt wordt van verschillende...
Ronaflair® Fines
Dit natuurlijke ingrediënt is ideaal voor natuurlijke, decoratieve make-up!...
Spearmint Hydrosol - Mentha Spicata
Met de typische mentholgeur (maar net iets milder dan 'standaard'...
RonaFlair® Balance Green
Dit natuurlijke cosmetische ingrediënt van RonaFlair® is samengesteld...
Dermofeel Viscolid
Dermofeel Viscolid is een natuurlijke olieverdikker, die vloeibare olie kan...
Hydrafence™
Hydrafence™ is een natuurlijk ingrediënt met langdurige,...
Salixin Extract - Salix Purpurea Bark Extract
We hebben hem allemaal al wel eens gezien: de wilg. De schors van deze bekende...
Glycerylcaprylaat
Dit ingrediënt is een palmvrije, natuurlijke co-emulgator. Het wordt...
Xirona® Kiwi Rose
Dit pigment is te gebruiken voor een prachtige shine in cosmetica! Met tinten...
Biolin P
Biolin P is een actief ingrediënt dat de huidbarriere weer een boost geeft!...
RonaCare® Troxerutin
RonaCare® Troxerutin is een natuurlijk ingrediënt dat ons de...
Ronastar® Black Allure
Door middel van natuurlijke mica (een gesteente met zuivere kristallen) geeft...
Abessijnse Olie - Crambe Abyssinica Seed Oil
Inheems in Ethiopië brengt de Crambe Abyssinica ons unieke olie. Vanaf...
Amarantolie - Amaranthus Spinosus Seed Oil
Van origine groeit de Amarantplant in de warmere regio's van Amerika; maar...
Cipresolie - Cupressus Sempervirens Leaf Oil
De cipresboom is niet alleen een bron van hout, maar ook van olie - die we goed...
Fenegriekolie - Trigonella Foenum-Graecum Seed Oil
Fenegriek kennen we het snelst als keukenkruid, maar wist je dat je de olie uit...
Jeneverbesolie - Juniperus Communis Fruit Oil
Deze olie is verkregen door de stoomdistillatie van bessen van de...
Echinacea Purpurea Root Extract
De Echinacea Purpurea staat veelal bekend om zijn 'tuinnaam': de rode...
Walnootolie - Juglans Regia Seed Oil
Deze heldergele, koudgeperste olie is heel fijn voor de huid! De notige olie...
Tea Tree olie - Melaleuca Alternifolia Leaf Oil
Binnen de natuurlijke cosmetica is dit zeker wel één van de meest...
CutiBiome CLR™
CutiBiome CLR™ helpt de huid een handje door het natuurlijke evenwicht...
Zuurzakolie - Annona Muricata Seed Oil
Uit deze bijzondere, tropische vrucht worden de zaden koudgeperst, zodat er een...
Magnesiumstearaat - E572
Magnesiumstearaat (Magnesium Stearate) is een veelzijdig, veilig ingrediënt...
MATILOOK®
Dit actieve ingrediënt is verkregen vanuit de extractie van...
Osmanthus olie
Vanuit de elegante bloemetjes van de Osmanthus is prachtige olie te verkrijgen....
Immortelle olie - Helichrysum Italicum Oil
Mede dankzij de sterke antioxiderende en antiseptische werking wordt Immortelle...
Ho-houtolie - Cinnamomum Camphora Oil
Ho-houtolie (ook wel bekend als Ho Wood Oil) is olie dat uit houtsnippers van de...
Hibiscusolie - Hibiscus Sabdariffa Oil
Hibiscusolie is echt een aanrader voor haarverzorging! Het is heel voedend en...
Grapefruitolie - Citrus Paradisi Peel Oil
Net zoals bij sinaasappels of mandarijnen zit er veel olie in de schil van de...
Magnolidone
Dit actieve ingrediënt is het magnesiumzout van L-PCA, een afgeleide van...
Monoï-olie - Gardenia Taitensis
Deze olie is gemaakt van de blaadjes van de prachtige tiarebloem, geweekt in...
Sapogel Q
Deze natuurlijke olieverdikker is gebaseerd op extracten van zeepkruid; een...
Steranijsolie - Illicium Verum Fruit Oil
In China wordt dit speciale specerij al eeuwenlang gebruikt in de traditionele...
Glycoin - Glyceryl Glucoside
Glycoin ® is een natuurlijk actief ingrediënt, dat verkregen is vanuit...
LexFeel™ Natural - Heptyl Undecylenate
Dit natuurlijke, palmvrije ingrediënt is een heerlijk lichte...
Sucragel® XL
Sucragel® XL is een 100% natuurlijk olieverdikkingsmiddel en een emulgator...
Neocare P3R
Neocare P3R is een natuurlijke W/O emulgator, op basis van glycerine en...
Healerine
Dit actieve ingrediënt is een fermentatie van een Aziatische, bittere...
Woresana®
Woresana® is een bijzonder ingrediënt; het is roggegist dat meteen na...
Agascalm™
Bij acne of roodheid van de huid is dit een uitstekend ingrediënt! Dit...
Solagum™ AX
Solagum™ AX is een veelzijdig ingrediënt, bestaand uit Xanthaangom en...
RonaFlair® Extender W
Dit ingrediënt is bedoeld voor cosmetica in de vorm van make-up, en vervult...
SENSICARE® NAT
Een op basis van natuurlijke extracten (van bijvoorbeeld grapefruit, bergamot en...
AminoSensyl™ HC
Dit 100% natuurlijke ingrediënt heeft sterke hydraterende eigenschappen,...
Sucrathix VX
Sucrathix VX is een goede cellulose-based stabilisator en suspendeermiddel voor...
Crodamol™ IPIS
Als je een natuurlijk ingrediënt zoekt dat de huid goed reinigt en...
StoppOx® Emulsion
StoppOx® Emulsion is een plantaardige, natuurlijke antioxidant, zodat de...
Saponin+
Saponin+ is een natuurlijk en plantaardig alternatief voor 'normale'...
Hydratagel G
Hydratagel G is eigenlijk voor formuleerders gebruiksklaar gemaakt hyaluronzuur....
SOFTISAN® ConditionHAIR
De naam zegt het al: dit 100% vegan en palmvrije ingrediënt is hartstikke...
Xperse® 501
Dit natuurlijke, vegan ingrediënt is een dispersie (oplossing) van...
Sucragel® AP V2
Op een makkelijke en efficiënte manier kan Sucragel® AP V2 oliën...
Saboderm CVC MB - Coco-caprylaat
Dit natuurlijke ingrediënt is afgeleid van kokosolie , en geeft je product...
Sisterna SP70-C
Sisterna® SP70-C is een natuurlijke, niet-ionogene oppervlakteactieve stof...
Eusolex® T-AVO
Eusolex® T-AVO is een ingrediënt dat is gebaseerd op titaandioxide....
CollaPlant Z NPNF®
Collageen is een lichaamseigen ingrediënt dat populair is binnen de...
TECA™ Pharma
TECA™ Pharma is een natuurlijk extract van de plant Centella...
Sucramerge PRO
Sucramerge PRO is een natuurlijke, veganistische en PEG-vrije emulgator, dat op...
Olivoil glutamate emulsifier G-PF
Deze palmvrije, plantaardige emulgator is afgeleid van vetzuren uit olijfolie....
Elevance Soft CG-200
In huidverzorging wordt er vaak gestreefd naar verzachting en hydratatie voor de...
SABOWAX PG6L MB
Deze natuurlijke emulgator is een niet-ionische, hydrofiele vloeistof. Sabowax...
Pronalen Bio-Protect ZNSN
Je kan dit middel bijna een wateroplosbare plantenverzameling noemen!...
Provitagen Complex II
Dit ingrediënt is een hydroalcoholisch complex dat rijk is aan...
Biophilic™ H MB
Biophilic™ H MB is een O/W-systeem (oil-in-water) dat werkt als een...
B-Circadin®
Dit actieve ingrediënt is op basis van het traditionele geneeskrachtige...
Exfo-Bamboo
Dit ingrediënt is ontwikkeld door het bedrijf Provital en is bedoeld als...
Gatuline® Radiance
Dit ingrediënt is gebaseerd op de Evodia Rutaecarpa (ook wel de...
SENSICARE® M 4200
Dit ingrediënt kan worden toegevoegd aan je product om het langer houdbaar...
RonaFlair® Flawless
De naam zegt het bijna al: dit natuurlijke ingrediënt is ideaal voor het...
RonaCare® Balmance
De huid heeft elke dag veel te verduren. Soms zijn de externe stressfactoren zo...
Lipout™
Lipout™ is een bijzonder ingrediënt, gebaseerd op de microalg...
Sweetone®
Sweetone® is weer een voorbeeld van hoe we de kracht van de natuur kunnen...
Neopres DHA
Neopres DHA is een natuurlijk conserveermiddel voor je cosmetica. De INCI is...
SABOSOL RF®
Bestaande uit verschillende natuurlijke ingrediënten is dit een fijn...
Manuka-olie
Al eeuwenlang wordt deze olie gebruikt voor allerlei kwaaltjes, voornamelijk...
);