Amandelbloesem

Amandelolie - Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Met zijn mooie bloemen en herkomst uit het Middellandse-Zeegebied is de amandel een bekend product. Maar niet alleen als lekker hapje wordt de amandel ingezet, maar ook in cosmetica in de vorm van amandelolie. Amandelolie wordt vaak gebruikt door haar krachtige regeneratieve werking voor de huid en behoud van een jeugdige uitstraling. 

Deze veelzijdige olie staat bekend als een goed middel om de huid soepel te houden. Het is een bron van Vitamine E, waardoor gezonde cellen worden beschermd tegen zogenaamde 'vrije radicalen' die je lichaamscellen kunnen aantasten en de veroudering ervan kunnen versnellen. Ook bevat amandelolie mangaan: dit wordt vaak als huidsupplement gebruikt tegen kwaaltjes als huidirritatie, puistjes en veroudering van de huid. Ook is het een stimulans voor je energieproductie en de activiteit van je huidenzymen. Andere bestanddelen van amandelolie zijn vitamine A en zink. 

Een biologische kwaliteit Amandelolie zit verwerkt in onder andere de Carrot Cleanser van Food for skin. 


Vetzuurprofiel: 

  • Palmitinezuur: 4-9%
  • Oliezuur: 62-86%
  • Linolzuur: 7-30%
  • Stearinezuur: 2%
Reactie plaatsen
);