Avocado

Avocado Olie - Persea Gratissima Oil

Tegenwoordig kennen we deze vrucht allemaal: de avocado. Het is niet alleen lekker, maar de olie uit de pulp van het fruit is ook goed voor je! De pulp werd traditioneel gebruikt door Mexicanen en Zuid-Amerikanen om hun huid bescherming te bieden tegen de elementen. De olie van de pulp is erg geschikt voor droge, schilferige huid en heeft een regenererende werking. Ook heeft het ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen door het linolzuur. Het is een relatief lang houdbare, stabiele olie en als massageolie is dit ook een uitstekende keuze! Het wordt ook gebruikt in haarverzorgingsproducten en het is zelfs een goede toevoeging aan after-sun, gemengd met  calendula maceraat en rozenbottelolie.

Met langdurig gebruik van pure avocado olie moet wel voorzichtig worden omgegaan, dit omdat het oliezuur (of oleïnezuur) op lange termijn de bovenste laag van de huid kan aantasten, vooral bij baby'tjes.

Deze olie is het belangrijkste ingrediënt van de Avocado Shot van Food for Skin: een serum voor de huid vanaf 55 jaar.


Vetzuurprofiel avocado olie:

  • Oleic acid 55.0 - 75.0%
  • Linoleic acid 9.0 - 17.0%
  • Palmitic acid 12.0 - 20.0%
  • Palmitoleic acid 2.0 - 10.0%
  • Stearic acid 0.1 - 2.0%

In het vetzuurprofiel kun je zien dat Avocado olie hoog zit in de oleïnezuur, wat heerlijk voedend is voor de droge en rijpe huid. De acnegevoelige huid is vaak zelf al erg rijk aan oleïnezuur en poriën raken makkelijker verstopt als je oliën gebruikt die hoog in oleïnezuur zitten. Als je een acnegevoelige huid hebt, is avocado olie waarschijnlijk niet fijn voor je huid. Dan kun je beter een olie kiezen die hoger is in linoleic acid.

Reactie plaatsen
);