Benzoëhars

Benzoë-olie - Styrax Benzoin Resin Extract

Vanuit de stam van de tropische benzoëboom wordt hars gewonnen. De extracten van deze benzoëhars, ook wel styrax genoemd, worden hier in de westerse wereld al een tijd verwerkt in verschillende cosmetica. Benzoë staat al langer bekend als een middel met helende eigenschappen, bijvoorbeeld tegen geïrriteerde en beschadigde huid. Tot op de dag van vandaag wordt het in Azië gebruikt als geneesmiddel en bij de verzorging van wondjes.

Benzoë-olie heeft voor de huid verzachtende, verlichtende en ontstekingsremmende eigenschappen; daarnaast brengt het een aangenaam laagje aan op je huid. Ook in de parfumerie wordt benzoë gebruikt als geurtje.

Het is een lichtrode tot bruine, dikkige vloeistof wat meestal beschikbaar is in een combinatie met dipropylene glycol. Deze olie mengt zich ook heel goed met andere kruidige oliën!


Mogelijke allergenen:

  • Benzyl Benzoate
  • Benzyl Cinnamate


Bron foto: By Wibowo Djatmiko (Wie146) - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12702424

Reactie plaatsen
);