Benzylalcohol

In de cosmeticawereld wordt vaak gebruik gemaakt van benzylalcohol. Ook in levensmiddelen en bij de bereiding van medicijnen wordt dit ingrediënt ingezet. Het is een kleurloze vloeistof met een bloemige, aromatische geur; het wordt in zuivere maar ook veresterde vorm gebruikt als geur- en smaakstof. Benzylalcohol is een natuurlijk ingrediënt: het is op zichzelf al een bestanddeel van veel etherische oliën, zoals dat van ylang ylang olie en jasmijnabsolue! Het wordt verwerkt in formules voor zeep, parfum en nog veel meer cosmetische producten.

Het is redelijk oplosbaar in water, maar beter oplosbaar met andere alcoholen. Een klein aantal personen (~2%) kan allergische jeukreacties ervaren van benzylalcohol, dus vooraf kort het product testen is belangrijk.


Reactie plaatsen
);