Candelilla wax - Euphorbia Cerifera Cera Wax

Deze geweldige wax is een van de waxen die je kunt gebruiken als je vegan cosmetica maakt!

Candelilla is een struik in Centraal en Zuid Amerika waar een waxlaag overheen zit. De plant wordt gekookt, waarna de waxlaag op het water drijft: dit is de Candelilla wax. Candelilla wax zelf is geel/bruin van kleur en is meestal verkrijgbaar in harde korrels. 

Candelilla wax wordt in cosmetica gebruikt om bijenwas te vervangen; het verhoogt het smeltpunt van een balsem of verdikt emulsies. Het geeft een laagje op de huid, wat beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het geeft ook glans in bijvoorbeeld lippenstiften. In voeding komt het ook voor, maar wordt dan vaak op de ingrediëntenlijst gezet als E902.


Eigenschappen

Smelt punt: 69C tot 73C

Oplosbaar in olie

Vegan: ja

Hoe natuurlijk: pluk-van-de-boom natuurlijk, natuurzuiver.


Reactie plaatsen
);