CBD

CBD Olie - Cannabidiol

De hennepplant is een ongelooflijk veelzijdige plant: de vezels kunnen voor kleding worden gebruikt en er kunnen proteïnen en oliën uit gewonnen worden (bijvoorbeeld door CO2 extractie). Dus ook voor de cosmeticabranche is het een nuttig plantje! Een belangrijk actief ingrediënt in hennepplanten is cannabinoïde CBD (Cannabidiol). Cannabinoïden zijn stoffen die in elk mens en dier voorkomen en die verschillende werkingen hebben binnen het zenuwstelsel en immuunsysteem. 

Hennep of cannabis staat in eerste instantie natuurlijk bekend als softdrugs. De CBD die wordt toegepast in cosmetische producten is een non-psychoactieve cannabinoïde die balans in de huid terug kan brengen. De stoffen die iemand normaal 'high' maken, zitten niet in het CBD-component van de plant. De cosmetische waarde van CBD nam de afgelopen tijd toe, en CBD-olie is inmiddels een begrip. Niet onterecht, want het kan de talgproductie in de huid verminderen en CBD heeft een antioxidante en ontstekingsremmende werking. Heel geschikt voor geïrriteerde en gestreste huid dus! 

Reactie plaatsen
);