Olijftakjes

Cetearyl/Sorbitan Olivate - Olivem1000

INCI: Cetearyl Olivate en Sorbitan Olivate

Olivem100 is een goede emulgator voor de starters!

Het is namelijk heel makkelijk te gebruiken en je hebt er geen dure apparatuur voor nodig. Cetearyl Olivate komt van de natuurlijke olijfchemie en is een verdikker dat met een breed pH-range (3-12) erg geschikt is voor het gebruik in cosmetica. Het zorgt voor een uitstekende smeerbaarheid (met een glamourous shine!) en het is te gebruiken in combinatie met heel veel verschillende cosmetische ingrediënten. Het maakt andere extra stabilisatoren of textuurverbeterende ingrediënten qua functie overbodig, want Olivem1000 voldoet prima! Van make-up tot babyproducten tot natuurlijke sunlotion; Olivem1000 is te gebruiken in een heel breed scala van producten.

Het heeft een fijne aanbreng en het heeft ook nog een langdurige hydraterende werking. Het is een veilig en hypoallergeen ingrediënt. 

Wat Olivem 1000 uniek maakt, is dat het de oliefase in je emulsies volledig kan vervangen. Ook een bijzondere eigenschap is dat het een zepig effect heeft, maar als dat niet gewenst is, kan het verminderd worden met een co-emulgator of door meer glycerine toe te voegen in je formule.

Reactie plaatsen
);