Citroenen

Citroenolie - Citrus Limon Oil

Uit de felgele schil van onze bekende citroen wordt citroenolie geperst, en dit is niet zomaar een olie: binnen de cosmetica maar ook binnen de voeding is het een populair ingrediënt. De olie heeft een typisch citrusachtige, frisse en zuivere geur die goed te mengen is met andere citrusoliën, of bloemen zoals geranium en roos. Naast dat het een heel geschikt aroma heeft voor cosmetische formules, is de krachtige olie rijk aan de vitamines A, B & C (deze vitaminen zorgen onder andere voor herstel van de huidelasticiteit, behoud van vochtbalans en regeneratie van de cellen). Daarnaast heeft citroenolie ook nog antimicrobiële en antioxiderende werkingen!

Dankzij deze beschermende en revitaliserende eigenschappen wordt citroenolie gebruikt in bijvoorbeeld anti-agingproducten. In huid- en haarverzorging is het ook goed in te zetten bij het tegengaan van vette huid en haar.

 Al met al is citroenolie een veelzijdige, functionele en zuiverende detox-olie die een hele goede toevoeging is aan je formules!


Mogelijke allergenen:

  • Citral
  • Geraniol 
  • Limonene 
  • Linalool  Reactie plaatsen
);