Cocamidopropyl Betaine

Deze stof is binnen de natuurlijke cosmetica soms een controversieel ingrediënt. Het wordt veel in natuurlijke producten gebruikt en binnen bepaalde certificaten wordt het geaccepteerd (Natrue accepteert dit ingrediënt niet).

Toch is het semi-synthetisch: Cocamidopropyl Betaine heeft een molecuulonderdeel dat niet in de natuur voorkomt, verkregen van 3-propylamine (een volledig synthetische stof). De wel natuurlijke vetzuren zijn door hydrolysis van kokosolie verkregen. Meestal is Cocamidopropyl Betaine verkrijgbaar in een wateroplossing met een percentage van 30-40%.

Ook is het een milde oppervlakte actieve stof: het geeft een heerlijk vol schuimeffect! Het heeft zelfs nog een licht ontstekingsremmende werking. Cocamidopropyl Betaine is geschikt voor allerlei doucheproducten of gezichtsgels. Het kan wel een hoge pH hebben, dus controleer altijd de pH van je eindproduct.

Reactie plaatsen
);