Glycerine (glyerin of glycerol)

Dit is zo'n veelzijdig ingrediënt! Dit natuurlijke ingrediënt kan van plantaardige of dierlijke oorsprong zijn. Uiteraard gebruiken wij alleen maar biologische plantaardige glycerine. Het is een dikke vloeistof, die ook zoet smaakt en komt ook in de huid voor als vochtinbrenger. 

In cosmetica wordt het meestal gebruikt als vochtinbrenger of humectant. Een humectant trekt vocht aan. Vaak wordt het in 2-5% in producten gebruikt om de huid te helpen haar vocht vast te houden. Als je meer gebruikt, kan je product wat plakkerig aanvoelen. 

Een andere goede reden dat glycerin in je product zit, is dat het een geweldig oplosmiddel is. Het is bijna zo goed als alcohol om inhoudsstoffen van planten in op te lossen, alleen zonder het nadelige effect van alcohol op je huid. Veel plantenextracten die op de cosmetica-markt zijn, zijn glycerieten: extracten in glycerine.

Reactie plaatsen
);