Ho-houtolie - Cinnamomum Camphora Oil

Ho-houtolie (ook wel bekend als Ho Wood Oil) is olie dat uit houtsnippers van de Cinnamomum Camphora wordt gewonnen. De naam komt je misschien bekend voor: dit is dezelfde Aziatische boom die wordt gebruikt voor het winnen van kamfer, wat in traditionele geneeskunde wordt ingezet bij jeuk, pijn of ontstekingen. De olie van de boom is net zo behulpzaam bij het genezen en beschermen van de huid: het is schimmelwerend, antimicrobieel en ontstekingsremmend! Daarom is het een hele goede optie voor cosmetica gericht op antischimmel of verlichting van de geïrriteerde huid.

Ho-houtolie lijkt qua aroma en chemische samenstelling erg op rozenhout, en is daarom een goede vervanger daarvan. Het heeft een warm, helder en houtachtig aroma dat heel geschikt is voor ontspannende formules. Daarnaast is het goed te combineren met andere oliën zoals kamille, ylang ylang, basilicum of sandelhout!


Reactie plaatsen
);