Kukuinoten

Kukui-olie - Aleurites Moluccanus Seed Oil

Kukui-olie is heel geschikt voor eigen cosmeticaformules! De Kukuinoten, ook wel bekend als candlenuts, geven ons heel bruikbare olie. Doordat het lang houdbaar, kosteneffectief, veelzijdig en makkelijk is in gebruik is het een prachtige (basis)olie. Deze exotische olie is heerlijk voor (vooral) haarverzorgingsproducten en zonverzorgingsformules. Het is heerlijk verzachtend en verlicht en kalmeert (hoofd)huidirritaties; dit door het rijke aantal linolzuur en linoleenzuur. Voor massagegebruik is Kukui-olie ook heerlijk door de goede smeerbaarheid.

De olie is heel goed te mengen met andere (essentiële) oliën. De aroma van de essentiële oliën zullen niet verloren gaan als je geraffineerde Kukui-olie gebruikt!

Reactie plaatsen
);