Labdanumhydrosol

Labdanumhydrosol - Cistus Ladaniferus

In het Middellandse Zeegebied groeit de Cistus Ladanifer; met mooie, witte bloemen én met takken die elk jaar wat zwartige hars afscheiden. Deze hars, labdanum genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt als geneeskrachtig en geurend middel. Op dit moment wordt het nog steeds ingezet als cosmetisch product, zoals in de vorm van een hydrosol! Dit kan gedestilleerd worden vanuit de gom of direct vanuit de bladeren en twijgjes.

De huid heeft veel baat bij de goede eigenschappen van labdanum. Door de herstellende, regenererende en zuiverende werking van labdanumhydrosol wordt de huid goed verstevigd. Bij oudere, rijpe huid gaat het veroudering tegen en zorgt het voor meer evenwicht en balans; voor tere en geïrriteerde huid brengt het verlichting en kalmering. Krachtig en veelzijdig dus!

Binnen de cosmetica wordt het ook vaak gebruikt als een product om de geur van amber na te bootsen, bijvoorbeeld voor heerlijke parfums. Échte amber wordt gewonnen vanuit de potvis en is daarmee niet diervriendelijk. Daarom is labdanum een goed plantaardig alternatief voor de parfumerie en huidverzorging!


Mogelijke allergenen:

  • Limonene
  • Linalool

Bron foto: By Alvesgaspar - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61974526


Reactie plaatsen
);