Manukabloemen

Manuka-olie

Al eeuwenlang wordt deze olie gebruikt voor allerlei kwaaltjes, voornamelijk door de inheemse Maori uit Nieuw-Zeeland. Hierbij maken ze gebruik van de bladeren en takjes van de Manukaboom (Leptospermum scoparium). Het is een hele bijzondere, heilzame olie die uitstekend te verwerken is in natuurlijke verzorging! Dit is te danken aan de sterk antimicrobiële (en elkaar versterkende) stofjes die de olie bevat, zoals isoleptospermone, leptospermone, sesquiterpenen, triketonen en flavesone. 

Verschillende (huid)klachten kunnen verminderd worden door de schimmelwerende, ontstekingsremmende Manuka olie: denk aan acné, huiduitslag, eczeem, rosacea of zelfs kleine wondjes! Roos op de hoofdhuid zou ook grotendeels getackled kunnen worden door de olie. Door dezelfde (bewezen) antimicrobiële werking is het goed toe te passen bij nagelinfecties of schaafwonden.

En de voordelenlijst gaat nog verder: zo zijn insectenbeten ideaal te behandelen met Manuka-olie. Bij aanbreng wordt de beet meteen ontsmet en krijgt de beschadigde huid een boost, waardoor de huidcellen sneller regenereren en het wondje sneller geneest. 

Al met al is deze olie een hele waardevolle olie voor je natuurlijke verzorging. De Maori wisten het allang! 

Bij gebruik van de etherische olie van Manuka, is het aan te raden om dit te verdunnen met water of een draagolie. 


Reactie plaatsen
);