Moringa

Moringaolie - Moringa Oleifera Seed Oil

Uit de Moringaboom, groeiend in India, Afrika en Zuid-Amerika, komen bruikbare moringazaden. Deze zaden komen uit peulen van wel 30 tot 50 cm lang! Vanuit de zaden kan ongeveer 40% olie gewonnen worden. Het heeft een bijzondere triglyceride samenstelling, en dit maakt moringaolie uniek in zijn soort! 

Al duizenden jaren wordt moringaolie gebruikt als cosmetisch middel, alhoewel het gebruik van de olie in de hedendaagse cosmeticaproducten relatief nieuw is. Doordat moringaolie zorgt voor goede smeerbaarheid maar ook voor goede vastheid, is het steeds populairder om te gebruiken voor make-up. Voor make-up is het natuurlijk belangrijk dat je het goed kan verdelen op je gezicht, maar ook dat het goed blijft zitten. Moringaolie kan door de vetzuursamenstelling hiervoor zorgen en is daarom uitermate geschikt voor decoratieve cosmetica!

Moringaolie is daarbij ook nog goed in te zetten bij haarverzorging. 

Voor de huid is het langdurig gebruik van pure moringaolie af te raden, omdat het hoge gehalte oliezuur (oleic acid) de bovenste laag van de huid kan aantasten. Verwerkt in een formule voor een product is het wel veilig. 


Vetzuurprofiel Moringaolie:

  • Palmitic acid: 6%
  • Stearic acid: 6%
  • Palmitoleic acid: 1%
  • Behenic acid: 5%
  • Arachidic acid: 3%
  • Oleic acid: 76%
Reactie plaatsen
);