Neemolie - Melia Azadirachta Seed Oil

Neemolie is echt een heel waardevolle olie! Het is bijna niet te vergelijken met andere plantaardige oliën. Het wordt traditioneel gebruikt tegen huidproblemen zoals ontstekingen, acne of eczeem. Cosmeticastudies laten ook zien dat neemolie goede voedende, antibacteriële en ontstekingsremmende werkingen heeft. Dit komt door de bijzondere stofsamenstelling van limonoïden; deze geven neemolie de goede antibacteriële eigenschappen voor de huid.

Voor acne-gevoelige, geïrriteerde of droge huid is dit een heerlijke olie!

Maar dat is nog niet het meest bijzondere aan neemolie: je kunt het gebruiken als natuurlijke insectenafweer! Voor dieren, planten én mensen kan het worden ingezet om beestjes weg te houden.

Voor je eigen formules zijn er, ondanks de prachtige eigenschappen, een paar dingen om rekening mee te houden. Neemolie heeft een sterke knoflookachtige geur; dit wordt veroorzaakt door de sulfurcomponenten in de olie. Daarnaast kan de donkerbruine neemolie je formule sterk verkleuren.


Vetzuurprofiel Neemolie:

  • Palmitic acid: 16%
  • Stearic acid: 21%
  • Oleic acid: 44%
  • Linoleic acid: 18%
  • Arachidic acid: 1%
Reactie plaatsen
);