Neocare P3R

Neocare P3R is een natuurlijke W/O emulgator, op basis van glycerine en castorolie. Het geeft emulsies met een lage viscositeit, dus heel vloeibaar (zelf spuitbaar), alsnog een goede stabiliteit en een heel zacht gevoel op de huid. Het verzacht, hydrateert én beschermt de huidbarrière voor zeker 24 uur! Ook voelt een formule met Neocare P3R heel mild en rijk aan op de huid.

Daarnaast zorgt het gebruik van Neocare P3R voor langere inwerking van de actieve ingrediënten in de formule. Dat werkt zo: in standaard O/W-emulsies is de externe fase water, en dat verdampt relatief snel. Met het gebruik van Neocare P3R is de externe fase olie, wat niet verdampt! Hierdoor is de contacttijd en dus de mogelijkheid voor de ingrediënten om in te werken langer. En dat is fijn voor producten met werkzame ingrediënten, zodat al die heilzame eigenschappen optimaal worden benut!

Het is te gebruiken in een cold én hot process. Neocare P3R zelf is een beetje dikkig ingrediënt, dus het kan nodig zijn om het iets te verwarmen om het goed te laten mengen. Het is breed toepasbaar; denk aan waxen, babyverzorging of nachtcrèmes.

Reactie plaatsen
);