Nootmuskaat

Nootmuskaatolie - Myristica Fragrans Fruit Oil

In de muskaatboom groeien abrikoosachtige, okergele vruchten. Het gedroogde zaad uit deze vruchten wordt met stoom gedistilleerd en dan krijgen we: nootmuskaatolie! Al eeuwenlang wordt deze olie gebruikt voor verschillende doeleinden: o.a. culinair, cosmetisch of geneeskrachtig. De olie heeft kruidige, notige aroma's en wordt tot op de dag van vandaag in cosmetische formules gebruikt. Nootmuskaatolie heeft verwarmende eigenschappen, vooral voor de spieren! Het brengt bij massages de bloedcirculatie weer lekker op gang en het verzacht (spier)pijnen. Heel geschikt voor massageoliën dus, en dankzij het lekker kruidige geurtje maakt het de massage tot een fijne ervaring!


Mogelijke allergenen:

  • Eugenol
  • Geraniol
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Limonene
  • Linalool


Reactie plaatsen
);