Olijftakken

Olijfolie - Olea Europaea Fruit Oil

Olijfolie kennen we natuurlijk als kookmiddel, maar ook als ingrediënt in cosmetica is het populair. Het wordt geperst uit het vruchtvlees van de olijf en één olijf kan wel tot 50% aan vettige, voedende olie bevatten! Voor gebruik in cosmetica is koudgeperste, extra vierge olijfolie het beste. Eigenlijk is olijfolie alleen geschikt om als onderdeel van een product te gebruiken, zoals in een crème. Het hoge percentage aan oliezuur (oleic acid) in de olie kan de bovenste laag van je huid aantasten en huiduitslag veroorzaken. Wat je dan beter kunt gebruiken voor je huid in hogere percentages met een vergelijkbaar effect, is squalaan.


Vetzuurprofiel Olijfolie: 

  • Oleic acid: 65 - 80%
  • Palmitic acid: 7 - 16%
  • Linoleic acid: 4 - 10%
  • Stearic acid: 1 - 3%
Reactie plaatsen
);