Rode Mandarijn Olie - Citrus Nobilis Peel Oil

Voor de winning van deze Rode Mandarijn Olie worden de schillen van de mandarijn gebruikt. Door deze te persen ontstaat er een zoetgeurende, dieporanje en bijna rode olie! 

Bij inname zou deze olie je eetlust opwekken en je spijsvertering ondersteunen. Binnen de cosmetica heeft de olie ook positieve effecten. In formules die bijvoorbeeld littekens of striae tegengaan is het heel geschikt. Ook in producten die gericht zijn op kinderen is het te gebruiken; het is namelijk een lekker zachte olie! Daarnaast kan rode mandarijnolie helpen bij een vettige huid. 

Binnen de parfumerie wordt Rode Mandarijnolie het meest gebruikt, door het heel zoete, exotische aroma dat de olie heeft: de geur heeft (logischerwijs) veel weg van de typische citrusgeur. Daarom is het een opbeurende, maar tegelijkertijd ook kalmerende olie die veelzijdig in te zetten is!


Mogelijke allergenen:

  • Limonene
  • Linalool
Reactie plaatsen
);