Sandelhoutolie - Santalum Album Wood Oil

Sandelhoutolie (Sandalwood Oil) wordt verkregen vanuit het hout van de Santalum, een boom die onder andere in India wordt geteeld. De olie uit het hout heeft een heerlijk geurtje. Het is zoetig, beetje houtachtig en sterk: binnen de parfumerie is het daarom populair! Het is dan wel erg kostbaar, maar de kracht van het aroma is het waard. Zo kan sandelhout ook gebruikt worden in de vorm van lekkere geurstokjes.

Voor toepassingen binnen de huidverzorging is sandelhoutolie ook heel geschikt! Door de ontstekingsremmende en anti-bacteriële werking is het een hele goede keuze voor droge, geïrriteerde of acne-gevoelige huid. Ook bij ontstoken huid geeft sandelhoutolie een kalmerend en verlichtend effect.

De combinatie van de heerlijke sterke geur en de heilzame eigenschappen maken sandelhoutolie tot een bijzondere, fijne olie voor allerlei cosmetische producten!


Reactie plaatsen
);