Sheaboterzeepjes

Shea Butter - Butyrospermum Parkii butter

In de cosmetica is dit een bekend vochtinbrengend product! Shea Butter wordt gemaakt van noten van de Karité-boom in Afrika en deze noten hebben wel 50% aan boter. Ze koken de noten in water en vermalen ze totdat de olie zich van de boter scheidt. Shea Butter staat wijd bekend als een van de beste middelen om droge, geïrriteerde en allergiegevoelige huid te behandelen. Daarnaast wordt het gebruikt om littekens of 'stretch marks' te voorkomen en zou het natuurlijke zonbescherming bieden (alhoewel het geen vervanger is van zonnebrand!). De boter heeft een sterk aroma en kan rijk en vettig aanvoelen. Met zijn herstellende werking kan het in vele soorten verzorgingsproducten verwerkt worden, zoals lipbalsems, scrubs of emulsies. De mogelijkheden zijn niet op één hand te tellen!

Wij gebruiken prachtige Shea: wildpicked, fairtrade en organic. Lees hier meer over onze shea boter.


Vetzuurprofiel Shea Butter:

  • Palmitic acid: 2.6 - 9% 
  • Stearic acid: 25.6 - 50.2% 
  • Oleic acid: 37.1 - 62.1% 
  • Linoleic acid: 0.6 - 10.8%
Reactie plaatsen
);