Sojabonen

Sojaolie - Glycine Soy Oil

Sojaolie is geliefd bij het maken van cosmetische formules: niet alleen door de lage prijs, maar ook door de veelzijdigheid! Van de plantaardige oliën heeft sojaolie het hoogste lecithinegehalte, wat een lekkere textuur geeft. Lecithine werkt als vochtregulator en emulgator; het zorgt dat een mengsel met andere plantaardige oliën niet viezig wordt én het stabiliseert schuim. Ook barst het van het linolzuur (tot wel 62%!), waardoor huidcellen beschermd en gehydrateerd worden. Sojaolie wordt snel door je huid opgenomen zonder een vettig laagje achter te laten.

Al deze heilzame werkingen van sojaolie worden al vaak ingezet in de cosmetica: o.a. in huidverzorgingsproducten, doucheproducten of oliemengsels.


Vetzuurprofiel Sojaolie:

  • Palmitic acid: 7-14%
  • Oleic acid: 17-33%
  • Linoleic acid:  44-62%
  • Alpha-Linolenic acid: 4-11%
Reactie plaatsen
);