Sorbitan Olivate - Olivem900

Sorbitaanolivaat (Sorbitan Olivate) staat ook wel bekend als Olivem900 en is te verkrijgen in wax-achtige, lichtgele vlokken of strips. In emulsies voor erg droge huid kan het lanoline vervangen. Het heeft dan wel hetzelfde beschermende effect als emulsies met lanoline, maar het geeft geen plakkerig of vettig gevoel. Ook is het een goede vervanger voor bepaalde waxen in lipogels, om een té beschermende en verstoppende werking te voorkomen.

In decoratieve lipmake-up zoals lippenstift is het heel geschikt, omdat het de pigmenten goed hecht en de kleur langer mooi laat zitten! In poeder (zoals voor foundation) zorgt Olivem900 ervoor dat het zich goed verspreidt en niet klontert. Nog een voordeel is dat het een langdurige hydraterende werking heeft!

Het is 100% plantaardig en natuurlijk en kan een emulsie een hoge tot lage smeerbaarheid geven; dat is een kwestie van de verhouding olie <-> emulgator (zoals sorbitaanolivaat) te variëren. Wat ook handig is, is dat Olivem900 te gebruiken is voor een grote range aan pH-waarden. Voor formulemakers is het een super emulgator, omdat het een simpel 'één-pot-proces' vereist. En dat scheelt tijd!


Reactie plaatsen
);