Steranijs

Steranijsolie - Illicium Verum Fruit Oil

In China wordt dit speciale specerij al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Zo wordt het gebruikt tegen kies-, spier- of gewrichtspijn, of ter bevordering van de adem en de spijsvertering. Binnen de cosmetica is het een verzachtende olie, maar ook een erg sterke olie. Het is antiseptisch, ontstekingsremmend en lekker verwarmend. Voor direct huidcontact (vooral bij gevoelige huid) is het wel verstandig om het te verdunnen met een draagolie. Ook is het aan te raden om het niet bij jonge kinderen te gebruiken.

Steranijsolie kan je ook gebruiken voor zijn aroma. Hierbij is een subtiele toevoeging genoeg, want de uitgesproken anijs/dropachtige geur kan snel gaan overheersen! Het is ook goed te mengen met andere aroma's, zoals o.a. vanille, citrus, lavendel, nootmuskaat of munt.


Mogelijke allergenen:

  • Limonene
  • Linalool
Reactie plaatsen
);