Triheptanoine

Triheptanoine is een triglyceride: een organische verbinding (een ester) van glycerol en drie vetzuren. Triglyceriden komen onder andere voor in natuurlijke vetten en oliën (ook wel bekend als lipiden), zo ook in die van de huid. Deze verbindingen worden ook ingezet in de cosmetica als bijvoorbeeld hydraterend ingrediënt. Triheptanoine wordt tegenwoordig ook ingezet in de medische wereld.

Triheptanoine geeft, vergeleken met andere triglyceriden, een lichter gevoel op de huid en heeft een hogere thermische en oxidatieve stabiliteit. De triheptanoine die wij gebruiken is 100% plantaardig en komt vanuit castorolie. Het hydrateert de huid en maakt het aangenaam zacht! Een ander voordeel voor formules is dat triheptanoine een fijne structuur en goede (pigment)verdelende eigenschappen heeft. Zo is het door de lage viscociteit heel geschikt om in wet-wipeslotions te gebruiken.

Reactie plaatsen
);