Walnoten

Walnootolie - Juglans Regia Seed Oil

Deze heldergele, koudgeperste olie is heel fijn voor de huid! De notige olie heeft een bijzondere vetzuursamenstelling van een hoog gehalte aan linolzuur en alfa-linoleenzuur. Deze stoffen maken walnootolie heel verdraagzaam en verzachtend; zo zorgt linolzuur ervoor dat de regeneratie en celstofwisseling van de huid wordt gestimuleerd.  Ook heeft het een jeukverminderend en kalmerend effect voor jeukplekjes of ontstekingen. Daarom is het heel geschikt voor droge, schrale of geïrriteerde huid.

Omdat het zo'n zachte olie is, wordt het ook vaak toegepast in babyverzorgingsproducten. Of in massageoliën, als lekkere smeerolie. 

Walnootolie is lekker kosteneffectief én rijk aan goede vitaminen en stoffen; voor cosmetica heel bruikbaar dus! 

Reactie plaatsen
);