Xanthaangom - E415

Deze gom wordt gemaakt door de bacteriën Xanthomonas Campestris tijdens het fermentatieproces. Het is een middel om je formules dikker te maken en te stabiliseren. Xanthaangom is meestal te verkrijgen in de vorm van wit, geurloos poeder en het verschil in kwaliteit en deeltjesgrootte heeft invloed op verdikking en uiterlijk. Op de huid kan het een kleine toename in hydratatie geven, omdat Xanthaangom huiduitdroging vermindert. De deeltjes zijn relatief groot waardoor het niet in de huid dringt en meestal dan ook geen irritaties veroorzaakt! Vaak wordt het gebruikt voor heerlijke showergels, shampoo of lotions; concentraties van 1% tot 1.3% zijn hiervoor al genoeg! Voor huidverzorgingsproducten is een lagere concentratie al voldoende.

Als je dit in je product gebruikt, heb je minder emulgatoren nodig. Ook een voordeel is dat het stabiel blijft in verschillende zuurtegraden, zo kan je het voor veel producten gebruiken! Note: het is niet te gebruiken in combinatie met kationogene oppervlakteactieve stoffen.


Reactie plaatsen
);