Ylang Ylang

Ylang Ylang olie - Cananga Odorata

De bijzondere bloemen van de Ylang Ylang worden al eeuwen gebruikt voor cosmetica. Het staat ook met een reden als 'de Bloem der Bloemen' bekend: met haar heerlijke zoetige, bloemige geur verovert Ylang Ylang olie vele verzorgingsproducten, aromatherapiëen en parfums. De plant wordt gekweekt in Madagaskar en de etherische olie  wordt verkregen door stoomdistillatie van de bloem. Ylang Ylang olie is meer een parfumextract dan de echte olie zelf, die olie noemen we namelijk cananga-olie.

Ylang Ylang olie heeft heerlijk ontspannende en balancerende eigenschappen op de huid. Het stabiliseert je talgproductie, waardoor het heel geschikt is in formules voor vettige, droge en acne-gevoelige huid! De ontstekingsremmende werking helpt hier ook een handje bij. Zo geeft het je huid een gezonde en schone look. Bij ouder wordende huid kan Ylang Ylang helpen tegen kleine rimpeltjes, doordat het goed beschermt tegen de zogenaamde vrije radicalen die je huid aantasten.

Voor haarverzorging is Ylang Ylang olie ook uitstekend in te zetten. Het schijnt dat de olie ingezet kan worden als een natuurlijk middel tegen hoofdluis . Daarnaast zorgt het voor verbeterde gezondheid van het haar en droge hoofdhuid, waardoor het haargroei stimuleert!

Al met al is Ylang Ylang een bijzondere, prachtige olie om te verwerken in cosmetische formules!


Mogelijke allergenen:

  • Benzyl Alcohol
  • Benzyl Salicylate
  • Eugenol
  • Geraniol
  • Isoeugenol
  • Benzyl Benzoate
  • Farnesol
  • Linalool
Reactie plaatsen
);