Private Label Natural Cosmetics

Stel jouw productinformatiedossier op

CREËER JE PIF

Leer praktisch het verplichte dossier op te stellen

Als je huid- & of haarverzorging wilt gaan verkopen, of het nu een natuurlijke zeep, een shampoo of een kruidenbalsem is, moet je voldoen aan de Cosmeticawetgeving.


In deze trainingen leer je hoe je praktisch en zelf het verplichte productinformatiedossier (PIF) kunt opstellen.


Met behulp van videopresentaties, werkbladen, links en calculatoren ga jij het zelf doen. Je hebt alleen nog een safety assessor nodig en een aantal externe laboratoriumtests, maar ook daar is een lijst met aanbevelingen voor!

30+
MERKEN die we begeleid hebben 
70+

producten die we ontwikkeld hebben

20+

recepten IN EIGEN PRODUCTIE

175+

trainingen verkocht

Cosmetic Scientist Priscilla Rolvers

Hoe ik mijn eigen merk de nek omdraaide

In 2011 startte ik mijn merk Ivy's Soaps 'n Herbs. Ik maakte en verkocht zepen en eenvoudige verzorgingsproducten. Ik had toen nog geen idee dat ik fout bezig was.


Geen verplichte laboratoriumtesten gedaan, geen veiligheidsbeoordeling en ik maakte de producten aan mijn keukentafel. Cometicawetgeving? Nog nooit van gehoord.


Ik schrok toen ik leerde over de Europese Cosmeticaverordening en wilde mijn zaken netjes gaan regelen.

Maar omdat mijn prijsstrategie op los zand was gemaakt, verdiende ik geen rode cent en had ik geen budget om dit te doen. Er zat niets anders op dan te stoppen met Ivy' en mijn verlies te nemen.

Honderden uren en duizenden euro's weggegooid.


In 2015 besloot ik te leren hoe het wel moet, maar stuitte op tegenwerking vanuit de cosmeticawereld. Kleine start-ups die ethische keuzes maken zoals natuurlijke ingrediënten en duurzaamheid, werden niet serieus genomen en soms zelf uitgelachen. Dit wakkerde mijn passie alleen maar aan.

Dit leer je met Creëer je PIF

hoe je allergenen berekent

Veilig gebruik maken van essentiële oliën en conserveermiddelen is een belangrijk onderdeel van aan de cosmeticawetgeving voldoen. Met de Allergenen calculator heb je dit zo gedaan!Wat er in een PIF moet staan

Het opstellen van een productinformatiedossier (PIF) is verplicht. Met het template in de Masterclass heb je een leidraad

Wat er op het etiket moet

Klanten moeten op het etiket allerlei informatie kunnen terugvinden. In de Masterclass krijg je een handout om te controleren of je alles hebt.

Welke testen je uit moet laten voeren

En je krijgt een leuke aanbieding om dit via onze eigen safety assessor te regelen!


Dit zeggen een paar van onze klanten

DE COSMETICAWETGEVING MASTERCLASS GEEFT RICHTING AAN DE COMPLEXE, ABSTRACTE REGULERING. EEN CONCREET STAPPENPLAN MAAKT HET EEN STUK TOEGANKELIJKER. DE EXCEL ALLERGENEN CALCULATOR, WAARIN OOK BLENDS ZIJN OPGENOMEN, IS EEN MOOIE UITBREIDING!
Sparkle 4 All
Wanda Zijlstra - Sparkle 4 All
Ik was echt blij verrast, en Ik heb echt veel Masterclasses gedaan. Vaak denk je 'oké, dit was oké', maar dit was echt heel goed! Het was heel duidelijk uitgelegd. Ik kan nu echt lekker aan de slag!

Elma Maasland, Creative Cosmetics

Creëer je PIF

Allergenen calculator

Het berekenen van je allergenen is een lastige klus, zeker als het een tijd geleden was dat je wiskunde. Onze online calculator helpt je erdoorheen.

PIF Template

Deze template geeft je een handleiding om te volgen. Je hoeft het alleen maar in te vullen en klaar ben je! 

gratis 1x etiket check

We leren je wat er op je etiket moet komen te staan, maar we checken dit ook gratis een keertje voor je.

INCI calculator

Je ingrediënten moeten op de juiste volgorde en in de juiste termen op je etiket gezet worden. Deze calculator helpt je de volgorde te bepalen.

stap voor stap uitleg

In een aantal video's leiden we je door het hele proces. Zet de video op pauze als je het nodig hebt of bekijk het nog een keer. 

Betaling in termijnen

Het is ook mogelijk om deze cursus in 3 of zelfs in 6 maandelijkse termijnen te betalen

);
arrow_drop_up arrow_drop_down