De lancering van Breezy Beach - Dit is Coconey
15 september 2021 

De lancering van Breezy Beach - Dit is Coconey

Heerlijke, lange en lome zomerdagen op het strand. Voeten in het zand, het ruisen van de zee en de palmen, een zacht briesje die je huid zachtjes streelt. Zou je zo een dag niet graag in een flesje mee naar huis willen nemen? Willeke den Hollander in elk geval wel. Ze creëerde een handverzorgingslijn. Twee heerlijke handlotions. Eén met de geur van kokos en vleugje munt, Breezy Beach. En één met de geur van een tropische avond, Hawaïian Sunset. Tropische stranddagen in een flesje.

product ontwikkeling cosmetica

De uitdaging.

Willeke de Hollander is eigenaar van een nagelstudio in Harderwijk. In haar studio richt ze zich op natuurlijke nagels. Veel van haar klanten hebben last van een droge handen. Ze adviseert ze de handen regelmatig te verzorgen met een hydraterende lotion. Het viel haar op dat veel mensen dat lastig vinden. De lotion trekt bijvoorbeeld lastig in of laat een vettig laagje achter. Niet handig als je snel de deur uit wilt.

De ideale klant bepalen.

In 2019 besloot ze dat ze zelf een natuurlijke handlotion van hoge kwaliteit wilde ontwikkelen, gemaakt met 100% natuurlijke en vegan ingrediënten, die deze problemen aanpakte. Haar liefde voor het strand wilde ze hierin graag meenemen. De zoektocht naar de juiste ingrediënten begon, maar dat is niet het enige speurwerk dat ze verrichte. Ze wist dat om succesvol te zijn, ze een duidelijk beeld zou moeten krijgen van wie haar doelgroep precies was en waar ze naar op zoek waren.

Bovendien vond ze het belangrijk om de belangrijkste kenmerken van haar lotion op een rijtje te hebben. Hoe het moest voelen en ruiken en wat moest het doen.

“Ik wil echt staan voor een product dat doet wat het belooft.”

Aan de slag!

Willeke is een persoon die meteen aan de slag wil. Niet te lang nadenken, gewoon lekker doen. Toch zag ze in dat het wel praktisch was haar ideeën meer vorm te geven voor ze zou beginnen. Daar kon ze wel wat hulp bij gebruiken. Haar dochter bood uitkomst.

Willekes dochter vertaalde alle creatieve ideeën naar prachtige en handige schema’s. Op die manier ontstond een helder overzicht en plan van aanpak aan de hand waarvan het hele project uitgevoerd kon worden.

Ze vond Enjoy Divine Nature die de wens van Willeke goed wist te vertalen naar een mooie, natuurlijke handlotion met een tropische look en feel.

“Zo onwijs gaaf hoe ik het product in gedachten had en dat Enjoy Divine Nature dit gewoon maakt.”

Uitdagingen en leermomenten.

Toen Willeke begon haar eigen merk Coconey vorm te geven had ze eigenlijk weinig relevante kennis over het ontwikkelen van een natuurlijke handlotion, het bouwen van een eigen merk en het lanceren van een eigen huidverzorgingsproduct. Ze houdt het overzicht door stap voor stap vooruit te gaan en duidelijke doelen stellen. Uiteraard waren en zijn er genoeg leermomenten en uitdagingen, maar twijfels of ze de juiste weg bewandelende had Willeke nooit.

Tijdens de productontwikkeling en lancering had ze vele “aha!” momenten. Zo leerde ze via interessante gesprekken met leveranciers meer over verpakkingsmaterialen wat leidde tot een fijne verpakking uit de VS waarmee haar product makkelijk door de brievenbus kan. Lagere verzendkosten en minder belastend voor het milieu. Dat was echt een juichmoment voor haar.

In juni 2020 begon ze met het ontwikkelen van haar eerste natuurlijke handlotion Breezy Beach. Ze bekostigde alles vanuit haar inkomsten uit haar nagelstudio, maar door de eerste lockdown in maart van dat jaar waren haar inkomsten tot bijna nul gereduceerd. Toen de deuren weer open mochten ging ze dus dubbel zo hard aan de slag om haar droom te kunnen verwezenlijken. "Maar het is gelukt", vertelt Willeke ons enthousiast, “en ik ben supertrots natuurlijk!”.

Resultaat, een natuurlijke handlotion!

In December 2020 was Breezy Beach, een 100% natuurlijke handlotion met een zalig frisse geur, klaar voor lancering. “Het eindresultaat is echt zo tof. Geen vette handen na het insmeren en een zalige frisse geur”.

“Ik zou het je graag laten ervaren!”

Natuurlijke cosmetica

Ondanks dat het goed ontvangen wordt en verkocht wordt in haar studio, merkt Willeke dat het voor veel mensen toch lastig is om crèmes en lotions online te kopen. “Mensen willen het ervaren en ruiken, dus online verkoop blijft nog een beetje achter.”, maar dat houdt haar niet tegen.

In juli 2021 werd de tweede geur gelanceerd, Hawaiian Sunset. Een heerlijke lotion met de geur van een zwoele zomeravond. Zoete bloemen met een vleugje ylang ylang.

“Ik had nooit vooraf kunnen dromen om een eigen handverzorgingslijn te starten. Dacht werkelijk dat dit heel ver van mijn bed was. Toen ik in contact kwam met Priscilla van EDN bleek het ineens wel haalbaar te zijn!”

Een eigen verzorgingslijn was zelfs zo haalbaar dat inmiddels de plannen voor uitbreiding ook al klaar liggen. Deze maand is de ontwikkeling van een nieuw product, een 2-in-1 verzorgingsproduct in de vorm van een handscrub en masker, begonnen.

Ideeën over waar Willeke heen wil met haar producten heeft ze ook duidelijk in kaart. “Ik zou mijn producten graag in diverse beautysalons willen verkopen, maar ook in knusse hotels of bed & breakfast.”, mijmert ze.

Wat je moet weten als je je eigen lijn begint.

Als we vragen wat Willeke iedereen met plannen voor een eigen verzorgingslijn aanraadt vertelt ze zonder twijfel, “Mijn ultieme tip voor iemand die een product wil lanceren is volg vooral je hart! Denk simpel en overhaast niets”.

Zelf vindt ze het verder belangrijk niet te veel te kijken naar wat anderen doen of willen, “Je weet zelf wat je wilt, zorg dat dát waarheid wordt”.

Om de keuzes waar ze voor stond makkelijker te maken startte haar project met het beschrijven van een kopers persona, een omschrijving van dé ideale klant. “Je kunt die klant zelfs een naam geven. Bedenk bij alles wat je kiest of doet of het ook echt past bij die klant. En, bij je uitstraling natuurlijk”.

Ook aan de slag?

Wil jij ook je eigen 100% natuurlijke verzorgingsproduct op de markt brengen? Enjoy Divine Nature helpt je graag je eigen Indie merk te beginnen. We nemen jou de productontwikkeling uit handen en helpen je verder op weg via handige workshops, cursussen, templates en tips. Neem snel contact op voor meer informatie!

Over de schrijver
Nadia weet wat werken op afstand inhoudt: Nadia woont met haar gezin in Sydney en schijft veel van onze blogs.
Reactie plaatsen
);