Zo pak jij die twee miljoen door jezelf te zijn
22 juni 2018 

Zo pak jij die twee miljoen door jezelf te zijn

Wil jij net zo succesvol worden als Lush? Net zo’n imperium hebben als Dr. Hauschka?

Je kunt een vliegende start maken door op YouTube jezelf een migraine te bingewatchen aan Lush copy video’s. Of je blijft lekker jezelf.

“Do your own thing. Others own their own thing. If you copy too much, you’ll find yourself in late night cocktail lounge cover band limbo.”
― Kurt Cobain, Journals

Jij wilt toch liever een schilderij van de originele schilder aan de muur hebben dan een kopie? Wees dan een origineel Indie Brand.

De kracht van de Indie Brand

Kleine merken, ook wel Indie brands genoemd, veroveren de wereld van de natuurlijke huidverzorging. Dit is niet alleen omdat mensen met meer liefde kopen van kleine ondernemers, maar vooral omdat kleine merken een superkracht hebben die de grote jongens niet hebben.

Een Indie Brand is een innovatief, inspirerend en onafhankelijk merk en steeds meer mensen zoeken een Indie Brand om hun producten bij te kopen.

De giganten in de cosmetica maken producten voor de meute. Het moet een hele grote groep mensen aanspreken, wil een groot bedrijf het product op de markt brengen. Hele fabrieken moeten aangepast worden voor het juiste design potje. Er gaan enorme bedragen om in de Research & Development voor de nieuwe shampoo of gezichtscrème. Een product wat ‘maar’ 2 miljoen euro op gaat brengen is niet interessant.

Pak die twee miljoen euro

Indie brands pakken het geld

Onze superkracht zit in snel en veel goedkoper. Wij kunnen een product ontwikkelen zonder fabrieken aan te passen of een 20-koppig marketingteam aan het werk te zetten. Wij kunnen dat stukje van de cosmeticamarkt pakken waar wij ons thuis voelen en waar ons hart ligt. En daarmee die twee miljoen pakken!

Dat stukje van de markt, is een niche. Een nis waar je met warme sokken aan met je favoriete thee comfortabel zit. En een nisje is niet snel te klein, maar wel makkelijk te groot. Naast mijn werk als jouw natuurlijke huidverzorgingsontwerper, mag ik studenten van Formula Botanica begeleiden om zelf formulators te worden. Chrissie is een van de afgestudeerden van Formula Botanica die bewijst dat wij kleine ondernemers een hoekje voor onszelf kunnen vinden in de markt. Chrissie maakt natuurlijke verzorgingsproducten voor cavia’s met haar succesvolle merk Gorgeous Guineas.

Er is er maar een zoals jij

indie brand is uniek

Ik zie natuurlijke huidverzorging als kunst. Er zijn talloze manieren om texturen, geuren en werkzame stoffen samen te laten komen in een potje of flesje. Een geur in je shampoo kan je het gevoel geven dat je de wereld aan kan en een romige bodyboter kan je een gevoel geven dat je in zee van luxe baadt.

Jij bent uniek en je kan jouw unieke idealen en wensen samenvoegen in een product. Je favoriete plek in de wereld vangen in een potje door de geuren van het bos waar jij ’s morgens wandelt te bundelen of een speciale groep mensen aanspreken.

Wil jij je eigen unieke natuurlijke huidverzorgingsproducten op de markt brengen? Samen met jou ontwerp ik ze graag!

Download hier de brochure over productontwikkeling bij Enjoy Divine Nature.

Over de schrijver
Priscilla is directeur bij Enjoy Divine Nature en is cosmetic scientist gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten.
Reactie plaatsen
);