Ivy & Loulou: De elfjes zijn aan het werk
10 mei 2023 

Ivy & Loulou: De elfjes zijn aan het werk

De elfjes zijn aan het werk

Wanneer de eerste zonnestralen in de vroege ochtend het laboratorium verlichten, schitteren je de glitters tegemoet en waan je je in de werkplaats van een ‘fairy’ die druk bezig is geweest met het klaarmaken van geweldige kado’s.

We kunnen wel stellen dat we betoverd waren tijdens de ontwikkeling en productie van deze speelmake-up lijn, waarmee het geweldige merk Ivy & Lou Lou lanceerde.

Een merk waarvan de kernwaarde is dat het 100 % natuurlijke en veilige producten voor kinderen op de markt brengt, maar bovenal een merk is dat plezier uitstraalt. Veel kleur is waar ze voor gekozen hebben.

De bedenkers achter het vrolijke concept van Ivy & Lou Lou zijn Rachelle en Folker. Twee gepassioneerde mensen die al reeds enige jaren een succesvolle onderneming runnen. ‘De Kleine Lama’, een webshop waar ze veilige, ecologische en duurzame producten toegankelijk maken voor ouders en hun kinderen.

Deze eerste onderneming ontstond toen zij met hun bijna 1 jarige dochter, die geboren is met een schisis, een zware periode doormaakten met veel operaties en waarin er in een onderzoek naar aangeboren afwijkingen gevraagd werd wat voor shampoo en deodorant zij gebruikten. Rachelle vond dit een opmerkelijke vraag en verbaasde zich over de relevantie van deze informatie met betrekking tot het onderzoek.

Vanuit daar hebben ze resoluut de switch willen maken in de producten die ze zelf gebruikten.

Er waren wel al veel eco-webshops, maar producten zonder schadelijke stoffen waren op dat moment nog een hele uitdaging om met gemak te kunnen vinden, waardoor ze besloten om het voor anderen toegankelijker te maken en zelf een webshop hiervoor in te richten.

Ze begonnen klein, met een beetje spaargeld. 

“€5000,- hadden we om te investeren in een paar stellingkasten voor in de kelder en enkele producten. In het begin vooral verzorgingsproducten en speentjes”. 

Het resterende bedrag investeerden ze in een pallet vol billendoekjes.

“Toen de pallet op onze oprit verscheen hadden we geen idee wat we ermee moesten doen!”. 

En hoewel ze zonder ervaring aan dit avontuur begonnen, (Folker met een achtergrond als web redacteur en later werkzaam als marketeer en Rachelle werkzaam als psychologe) wisten ze al snel een enthousiaste en trouwe klantenkring op te bouwen die nu al jaren met hen mee gaat.

Ze maakten het waar om organisch te groeien zonder al te grote investeringen te doen waardoor het op een gegeven moment dan ook een logische stap was om vanuit hun prachtige woning in het centrum van Venlo te verhuizen naar het buitengebied van Venlo.

En toen, begon 2 jaar geleden het idee een beetje te kriebelen om zelf iets te ontwikkelen.

“We merkten dat er op een gegeven moment een beperking zat in de groei van de webshop omdat we het met z’n tweeën wilden blijven dragen. Neem je personeel aan? Dan moet je manager worden en dat zijn andere rollen. De vraag was dan ook: hoe kunnen we het bedrijf voortzetten zonder het voor onszelf ingewikkeld te maken. Wat is een duurzame strategie?”

Het antwoord daarop vonden ze in het ontwikkelen van een eigen lijn bij Enjoy Divine Nature, onder de naam Ivy & Lou Lou.

“Met een webshop met producten van een ander zijn de marges laag waardoor het lastig is om hard te groeien. Wil je geld verdienen dan moet je kunnen opschalen en veel meer voorraad hebben waardoor je algauw moet werken met een fulfillmentcenter. Als we zelf een product zouden ontwikkelen dan konden we wel veel voorraad hebben van 1 product in plaats van 2000 verschillende”.

Inspiratie voor het merk halen ze uit de behoeftes van hun eigen dochters. 

“We groeien met ze mee en spelen graag in op wat ze leuk vinden en nodig hebben”. 

De speelmake-up was daar één van. Met de kennis van Enjoy Divine Nature is er een schitterende solid oogschaduw ontwikkeld in 4 verschillende pigmenten op basis van een verzorgende balsem.

“We willen ons echt onderscheiden met dit product. Wat we tot nu toe op de markt hebben kunnen vinden is geperste mica. Wat wij hebben is kwalitatief beter en veiliger. Want poeder dat een kind kan inademen is niet heel veilig. Onze kartonnen potjes kunnen ook rustig tegen een stootje”. 

Hier liepen ze tegenaan in dit traject

“We hadden nooit bedacht dat de levering van een verpakking wel 22 weken zou kunnen duren en vonden het daarnaast erg lastig dat we op enig moment te maken hadden met verschillende partijen die op elkaar aan het wachten waren om verder te kunnen. Máár heb geduld; dingen duren nou eenmaal langer als je een goed kwalitatief product neer wilt zetten op alle fronten. 

Het blijft maatwerk. Liever dat het iets langer duurt en dat je iets goed hebt dan dat je er sneller doorheen gaat. Het is uiteindelijk het wachten echt meer dan waard!”

Ideeën om de lijn uit te breiden zijn er genoeg en uiteindelijk ambiëren ze het liefst verkoop door heel Europa.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit een merk is om in de gaten te houden!

Heb jij een lief kindje die je kan verblijden met een 'Fairy Fun' setje van Ivy & Lou Lou? Neem dan gauw een kijkje op hun website: www.ivyandloulou.com


Over de schrijver
Priscilla is directeur bij Enjoy Divine Nature en is cosmetic scientist gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten.
Reactie plaatsen
);