De lancering van Shealover - dit is From Shea With Love
21 maart 2020 

De lancering van Shealover - dit is From Shea With Love

Maak kennis met Kaat van Oystaeyen. Een Belgische moeder van twee kinderen uit Werchter, Vlaams-Brabant. Toen een van haar kinderen last bleek te hebben van een buitengewoon gevoelige en droge huid ging ze op zoek naar een product dat hem daarvan af kon helpen. Zonder veel (blijvend) succes. Totdat ze zelf aan het experimenteren sloeg en een eigen cosmetica lijn opzette.

“Toen mijn zoon last bleek te hebben van een extreem gevoelige huid, soms tot bloeden aan toe, ging ik op zoek naar meer informatie en probeerde de oorzaak van zijn rauwe huidje te achterhalen”, vertelt Kaat ons. “Ik kocht oneindig veel tubes en zalven om zijn huid te beschermen en te herstellen. Sommige producten deden helemaal niets, andere hielpen voor even”.

Al snel kwam ze tot de conclusie dat bepaalde ingrediënten zoals Sodium Laureth Sulfaat (wat zeep zo lekker laat schuimen) beter vermeden konden worden. Buiten dat het de huid schoonmaakt, kan het ook je huidvet oplossen.

Online las ze over functies van bepaalde boters en oliën, de heilzame werking van etherische oliën en zo meer. Ze kocht wat basismaterialen en ging aan de slag.

Elke vrij moment experimenteerde ik.

“Ik maakte zelf een zalf, toen nog op basis van bijenwas, Aloë Vera maceraat en Sheaboter en het resultaat was top!”, herinnert Kaat zich. Omdat Kaat een grote voorliefde heeft voor tatoeages is ze haar eigen zalf gaan gebruiken als nazorg. “En daar begint voor mij het hele Shealover verhaal”, zegt Kaat. Ze ging op onderzoek uit naar hoe ze haar eigen cosmetica lijn kon beginnen. De naam van het bedrijf had ze al snel: From Shea With Love.

Alle begin is moeilijk…en tijdrovend.

De kosten en de papierwinkel die gepaard ging met het beginnen van een eigen cosmetica lijn liet haar nog een jaar lang twijfelen of het allemaal toch wel zo een goed idee was.

Uiteindelijk begin Kaat met het opstellen van een zakenplan. Als onderdeel van het zakenplan deed ze ook grondig marktonderzoek. Ook verdiepte ze zich in wat de concurrentie deed. “Wat de financiële kant betreft had ik een duidelijke kostenraming gemaakt, dus ik wist waar ik voorstond”.

Kaat weet nog goed hoe ze online veel onderzoek deed en vele labs vond, maar “toch vaak wat miste waardoor ik geen samenwerking ben aangegaan”.

Ik vond wat ik miste bij Priscilla.

Eind 2018 nam ze contact op met Enjoy Divine Nature en sprak met Priscilla. “Zij gaf me onmiddellijk een duidelijk beeld over wat ze me kon aanbieden” vertelt Kaat, “Op de ene of andere manier voelde ik aan dat dit de vrouw was die me kon helpen”. Het fijne vlotte contact en het feit dat ze een vrouwelijke mede-ondernemer kon ondersteunen droeg ook bij aan haar keuze, want “ik ben van mening dat onze huidige samenleving nood heeft aan sterke vrouwelijke onderneemsters!”.

Priscilla gaf Kaat de begeleiding, raad en het advies om haar eigen lijn cosmetica lijn op te zetten waar zo al zo lang naar zocht. Ze hielp haar om haar receptuur te perfectioneren, met de laboratoriumtesten en ze gaf duidelijke en stap voor stap aan hoe het hele proces zou verlopen. Van safety assesments en stabilitytesten tot het opstellen van het Product Information File (PIF).

En, hoe staat het nu?

Inmiddels is Shealover al 6 maanden op de markt en het verkoopt goed! “De feedback van klanten is enorm positief”, vertelt Kaat ons, “en ‘mijn’ Shealover wordt ondertussen in een 7 tal top tattooshops verkocht waar ik enorm fier en dankbaar voor ben”.

“Voor mij staat het vast dat elk product ik ooit aan mijn lijn toevoeg via Enjoy Divine Nature zal verlopen”.

Droom jij net zoals Kaat van een eigen cosmetica lijn op te zetten? Kies ook voor de gulden middenweg tussen alles zelf uitvogelen en het uitbesteden en regel je papierwerk zelf met onze online cursussen.

Over de schrijver
Nadia weet wat werken op afstand inhoudt: Nadia woont met haar gezin in Sydney en schijft veel van onze blogs.
Reactie plaatsen
);