Brand story: Dit is Sooth Care
18 maart 2021 

Brand story: Dit is Sooth Care

Soms lijkt het wel of je er niet meer omheen kunt, vroeg of laat komt bijna iedereen in aanraking met kanker. Wellicht niet zelf, maar via een familielid, vriend of collega. Sinds 1989 is het aantal nieuwe patiënten toegenomen met bijna 60%. Naast het feit dat kanker nu vaker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is ook het vaker en ruimer inzetten van chemotherapie een belangrijke reden dat steeds meer mensen kanker overleven.

Chemotherapie is een behandeling waarbij medicijnen (cytostatica), via een infuus of tabletten toegediend worden. Hier gaan de cytostatica de strijd aan met kankercellen door deze af te breken of de celdeling remmen.

Helaas zien Cytostatica niet het verschil tussen gezonde en zieke cellen, waardoor een patiënt die een chemokuur ondergaat ook last kan krijgen van nare bijwerkingen. Met name haar-, huid, bloedvormende en slijmvliescellen worden door de medicatie aangetast, wat bijvoorbeeld haaruitval en een droge huid en mond bij veel patiënten verklaart. Jaarlijks krijgt ongeveer 30% van de patiënten die een chemokuur doorlopen, last van een extreem droge huid.

Zelfs de thuiszorg was onder de indruk

Toen de moeder van Sandra de Bruijn darmkanker kreeg en chemotherapie onderging, begon haar huid erg te jeuken. Haar huid werd al snel zo droog en pijnlijk dat zelfs slapen zeer deed. Priscilla Rolvers, oprichter van van Enjoy Divine Nature en vriendin van Sandra, besloot een comfortboter te ontwikkelen voor haar moeder.

De boter, gemaakt van onder andere Shea boter, deed Sandra’s moeder veel goed. Het haalde de jeuk uit haar huid en ontspande haar. Zelfs de thuiszorg was diep onder de indruk van de positieve effecten.

Sharing is caring

Goede ideeën zijn alleen goed als je ze niet voor jezelf houdt, althans zo dachten Sandra en twee van haar vriendinnen, Priscilla (Rolvers) en Priscilla Jagroep, erover.

“Eind (2019) kwamen we op het idee om deze crème op de markt te brengen om zo ook andere mensen te helpen”, vertelt Sandra. Ze had gezien hoe de creme, die Priscilla R. voor haar moeder gemaakt had, een grote en positieve verandering teweeg had gebracht. Zoals haar moeder waren er nog 9.000 kankerpatiënten per jaar die last hadden van hun huid als gevolg van een chemokuur. Ze wilde deze mensen graag helpen het leven tijdens de kuur wat dragelijker te maken.

Een jaar later, in oktober 2020 is Sooth Face & Body Crème een feit. De prachtige verpakking is een ode aan Sandra’s moeder, die helaas overleed aan kanker. “Het ontwerp van de doos en fles is een ode aan mijn moeder, een glas in lood kunstenares die gek was op klaprozen”, vertelt Sandra.

FairTrade en veelzijdig

De ingrediënten zijn minstens net zo mooi; de toegevoegde prebiotica en Omega 3 en 6 herstellen de huid sneller en versterken de huidbarrière. De lipiden maken de huid zachter en de crème als geheel geeft een heerlijk rustgevend gevoel.

En eerlijk is de crème ook! “De Baobab olie en Shea Boter worden met liefde geplukt en met respect voor de natuur geoogst door vrouwen in Afrika die hun eigen salaris bepalen.”. Uiteraard is Sooth Face & Body 100% natuurlijk en vegan, dermatologisch getest en zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

Een ander mooi feit is dat Sooth Face & Body Crème niet alleen helpt als je al een droge huid hebt, maar dat het ook heel goed te gebruiken is vóórdat je aan chemo begint. “De huidflora wordt door chemo erg verstoord en door het smeren van Sooth kan je voorkomen last te krijgen van een erg droge huid. Sooth kan ook daarom goed ‘preventief’ worden gesmeerd, om een huidmicrobioom-buffer op te bouwen”.

Uiteraard kan je huidflora ook op andere manieren verstoort worden, bijvoorbeeld door zwemmen in chloorwater of door gebruik van antibiotica. Sooth Face & Body Crème helpt ook in deze situaties je huid weer snel te herstellen.

Je kunt hier Sooth direct bestellen:


Over de schrijver
Nadia weet wat werken op afstand inhoudt: Nadia woont met haar gezin in Sydney en schijft veel van onze blogs.
Reactie plaatsen
);