SPF: Minerale zonnefilters in jouw natuurlijke product? Dat kan!
06 november 2020 

SPF: Minerale zonnefilters in jouw natuurlijke product? Dat kan!

Heerlijk, even in het zonnetje zitten in de tuin, op het terras of uitwaaien op het strand. Nog even lekker bij bruinen voor we die koude, lange en donker winter weer in gaan. Het is herfst, dus zonnebrand met SPF smeren hoeft niet meer.

Althans dat zou je denken. Zelfs de najaars- en winterzon kan je huid negatief beïnvloeden dus een goed zonnefilter aan je gezichts- en huidverzorgingsproduct toevoegen heeft vele voordelen voor je klanten.

Hoe kan dat beetje zon de huid nou beschadigen?

Uv-straling beschadigd, afhankelijk van het type straling, de diepere lagen van je huid (Uv-A) of de bovenste laag (Uv-B) van je huid aan en zijn niet alleen verantwoordelijk voor een mooie bruin kleurtje, maar veroorzaken helaas ook zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.

De elastische vezels van de huid worden aangetast en veroorzaken rimpels en de abnormale cellen die ontstaan door de aantasting, kunnen niet goed door het verzwakte afweersysteem van de huid worden afgebroken. Deze abnormale cellen kunnen zich vermenigvuldigen en zich zo tot huidkanker ontwikkelen.

SPF aan je huidverzorgingsproduct toevoegen geeft dus een absoluut meerwaarde, ook als je niet denkt aan het ontwikkelen van een zonnebeschermingsproduct.

Vanaf nu biedt Enjoy Divine Nature ook de mogelijkheid minerale zonnefilters tot factor 30 toe te voegen aan je natuurlijke huidverzorgingsproduct(en) of om specifieke zonnebeschermingsproduct te creëren. Lees snel verder om meer te weten te komen over waarom dit ook voor jouw product goed nieuws kan zijn.

Al overtuigd van het nut en kun je niet wachten van start te gaan met je eigen zonnebeschermingsproduct? Download dan snel onze brochure om de eerste stap te zetten.

Natuurlijke SPF

We zitten tegenwoordig veel vaker binnen, bovendien schijnt de zon nauwelijks nu. Mijn product heeft dus niet echt SPF nodig.

Helaas, schadelijke Uv-straling wordt niet tegengehouden door wolken, glas of een parasol. Ook is de zonkracht op sommige dagen (en plaatsen) sterker dan op andere dagen, ongeacht of het warm of koud is, zonnig of (licht)bewolkt. Smeren met SPF is eigenlijk bijna elke dag aan te raden. Dus of je nou een gezichts- of lichaamsverzorgingsproduct aan de markt wilt aanbieden, wat extra bescherming, door middel van een zonnefilter, toevoegen kan nooit kwaad. Mocht je willen zien of je vandaag moet smeren of niet, download dan de app van KWF Kankerbestrijding.

Gelukkig verbrand ik niet snel, dus huidkanker heeft weinig kans.

Dat zit toch een beetje anders. Het totaal aantal uren dat je onbeschermd Uv-straling die je op je huid hebt gekregen speelt een zeer belangrijke rol in het al dan niet krijgen van huidkanker. Het maakt daarbij niet uit of je wel of niet snel verbrand.

Een donkere huidskleur is van nature overigens wel iets beter beschermd, maar het betekent zeker niet dat het huidkanker voorkomt. Smeren dus!

Mijn product is bedoelt voor het lichaam, niet voor het gezicht. Ik denk niet dat SPF nodig is.

Je na het douchen insmeren met een product met zonnefilters is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen je gezicht, maar alle delen die aan de zon worden blootgesteld, zelfs op een normale werkdag. Denk aan armen, benen, schouders  en voeten in sandalen. Een gezichts- en zeker ook een lichaamsverzorgingsproduct waar SPF aan is toegevoegd is dus geen overbodige luxe en biedt je doelgroep net dat beetje extra. En heb je wel eens aan een handlotion met SPF gedacht? Juist handen geven je leeftijd weg: omdat ze altijd onbeschermd zijn!

Het beste is om met minerale zonnefilters te smeren. Deze zijn zeer waterbestendig en dus perfect als je veel zweet in de loop van de dag of het water in gaat.

Mijn doelgroep heeft en erg gevoelige huid en ik denk dat SPF hun huid wellicht irriteert

Dat is inderdaad vaak een probleem. Veel zonnebrandproducten gebruiken chemische zonnefilters die eczeem, uitslag of jeuk kunnen veroorzaken. Zelfs als je normaal geen gevoelige huid hebt. Nog verontrustender is dat ze volgens sommige onderzoeken zouden kunnen leiden tot hormoonstofwisseling. Niet zo gezond dus! En, het past niet in een natuurlijk verzorgingsproduct.

Enjoy Divine Nature biedt daarom vanaf nu minerale zonnefilters aan. Buiten dat deze veiliger zijn en doorgaans geen huidirritaties veroorzaken, bieden ze ook nog eens veel sneller bescherming dan chemische zonnefilters. Nu kun je jouw natuurlijke lichaamsverzorgingsproduct helemaal af maken met een natuurlijk zonnefilter!

Minerale zonnefilters

Je eigen natuurcosmetica lijn met natuurlijke SPF

Misschien denk je al een tijdje na over het opzetten of uitbreiden van je eigen verzorgingsproducten lijn op basis van ethisch verantwoorde, natuurlijke en vegan ingrediënten. Daar helpen we graag bij!

Bij ons kun je terecht voor het creëren van natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten en nu ook voor SPF-producten met minerale filters TiO2 en ZnO.

Download onze brochure voor meer informatie over onze productontwikkeling en plan een kennismakingsgesprek in!

Over de schrijver
Nadia weet wat werken op afstand inhoudt: Nadia woont met haar gezin in Sydney en schijft veel van onze blogs.
Reactie plaatsen
);