10 Indie cosmetica merken die je moet volgen op Instagram
02 oktober 2018 

10 Indie cosmetica merken die je moet volgen op Instagram

Instagram is het meest actieve en snel groeiende socialmediaplatform ter wereld. Desondanks wordt het slechts door een schamele 28% van de marketeers gebruikt. De kans dat jouw ideale klant NIET op Instagram zit, is klein en wordt steeds kleiner. Kortom, waar zij is, kun jij het beste ook zijn.

Dus…. start je Instagram! En voor jouw inspiratie heb ik mijn top tien van merken die je moet volgen.

1. Okoko Cosmetics

Dit bedrijf is een grote inspiratie voor me. Dit Canadese bedrijf is opgericht door Oyeta die vrouwenkracht als bedrijfsmissie heeft uitgeroepen. Ze ontwikkelt haar producten zelf. Bovendien produceert ze samen met haar team in haar eigen cosmetische lab. Een echte lady boss!

Okoko Cosmetics staat voor mij op nummer 1 omdat Oyeta een bron van inspiratie is.

2. Food for skin

De zussen Angela en Cathy kwamen bij ons met een geweldig idee: huidverzorging op basis van groenten. Ze waren de eersten die tekenden voor ontwikkeling bij EDN en wát een succes hebben ze gemaakt! Inmiddels zijn ze nog geen jaar op de markt, maar hebben we talloze awards in de wacht gesleept, waaronder twee keer goud bij de Dutch Beauty Awards. En dat allemaal in hun eerste jaar.

Volg ze, kijk en leer. Want zo kan het gaan!

3. Lois Lee Pure Skinfood

Van onze eigen Debby van Weelden uit Amersfoort. Debby startte bijna 3 jaar terug een crowdfundingsactie om haar droom van een eigen natuurlijke verzorgingslijn uit te laten komen en is nu de succesvolle eigenaresse van Loïs Lee Pure Skinfood.

4. Rue Botanics

De Noorse Kristine Dunn richtte Rue Botanics op: een merk met producten vol Noorse ingrediënten, gemaakt in Noorwegen. De Instagram van dit merk is puur en vol liefde voor Noorwegen, net als Rue’s producten.

5. De Amsterdamse Zeepfabriek

Als je oprichter Toetsie ooit ontmoet, dan ben je op slag verliefd op deze Amsterdamse. Deze hard werkende dame staat voor eerlijke producten voor een eerlijke prijs en daarmee de wereld mooier maken.

De zepen zijn ambachtelijk gemaakt met biologische ingrediënten en worden gemaakt in Amsterdam.

De Instagram van de Zeepfabriek staat in deze lijst omdat het een heerlijk persoonlijke inkijk geeft in het reilen en zeilen van een zeepmakerij met het borrelende enthousiasme van Toetsie.

6. Loveli Care

Linda is een marketeer met een hart voor de natuur en een diploma in formuleren. Haar nummer 1 bestseller is een deodorant op basis van kokosolie en natriumbicarbonaat.

Grappig detail is dat haar deo’s geproduceerd worden in een Amsterdams lab waar ik ook op bezoek geweest ben voor mijn eigen merk, jaren geleden. Toen kwam ik erachter dat ik dat deel helemaal niet uit handen wil geven, omdat ik juist meer geniet van het maken dan van het marketen!

Dat Linda een marketeer is, is heel goed te zien in al haar social media en haar website: haar Instagram is prachtig op kleur ingedeeld. Quotes met huisstijl kleur wisselen clean productfoto’s af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deo’s zonder aluminium voor haar én hem ? #loveli #deozonderaluminium #troepvrij #ecobeauty

Een bericht gedeeld door Loveli (@loveli_care) op

7. Flower & Spice

Dit Lifestyle brand is opgericht door Karmen Novak, die ik heb leren kennen tijdens een conferentie van Formula Botanica in 2016, toen we daar beiden nog student waren (inmiddels is Karmen een graduate en ik werk in het Educational Team bij Formula Botanica).

Wat zo prachtig is aan Flower & Spice, is dat het precies de persoonlijkheid van Karmen uitstraalt. Er zit zoveel zorg en liefde in het maken van dit merk!

Haar Instagram is met net zoveel zorg samengesteld. Mooie sfeerfoto’s van haar producten wisselen lifestyle foto’s af, met af en toe een persoonlijke foto in haar tijdlijn.

8. Huna Apothecary

Dit merk uit Canada maakt de producten van idee tot aan productie allemaal in eigen huis. Eigenaresse Heather is een botanicus en herbalist en daarmee is het merk Huna Apothecary doorspekt.

Een deel van de ingrediënten die in Huna’s producten worden gebruikt, komen van hun eigen land en eigen oogst.

Foto’s van hun eigen oogst, hun producten, inspirerende quotes wisselen behind-the-scenes foto’s af op de Instagram van Huna. Kortom, ze bieden een geweldig kijkje in de keuken van een succesvol Indie brand!

9. Enjoy Divine Nature

Mijn eigen Instagram mag niet ontbreken in dit lijstje.

Ik word gelukkig van het maken van producten. Hoewel ik geen marketeer pur sang ben en mijn foto’s door een professioneel fotograaf gemaakt zijn, doe ik wel mijn best om mijn Instagram up-to-date te houden.  Ik deel wel graag mijn passie voor natuurlijke verzorging, zet af en toe een inspirerend merk in het zonnetje en laat wat achter de schermen actie zien. Volg je mij ook?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De perfecte remedie bij huidhonger: massage! (…). #madewithlove #babymassage #organicskincare #customlabel #enjoydivinenature

Een bericht gedeeld door Priscilla Rolvers (@enjoydivinenature) op

Extra inspiratie: Ridiculously Good!

Hoewel het geen klein cosmetica merk is, is het een Indie brand in de chocolade. Dit Nederlandse merk bedenkt, ontwikkelt en produceert hun heerlijke raw chocolade. Bovendien weten ze precies de foto’s te delen waardoor je niets liever wil dan naar de winkel rennen om hun chocolade te kopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pretty Orange & Pecan is one of our two fantabulous fruity flavours! (…)

Een bericht gedeeld door Ridiculously Good (@ridiculouslygood) op

Alsjeblieft: 10 keer inspiratie voor jouw bedrijf, merk en Instagram.

Heb ik iemand gemist? Laat het me weten op Instagram, bij deze post:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

 #alwayslearning

Een bericht gedeeld door Priscilla Rolvers (@enjoydivinenature) op

 

Over de schrijver
Priscilla is directeur bij Enjoy Divine Nature en is cosmetic scientist gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten.
Reactie plaatsen
);